Vatan Bilgisayar Ölü Pikselli Laptopu Değiştirir mi?

Quirah

Hectopat
Merhaba. Bugün Vatan Bilgisayar'dan Lenovo laptop aldım ve akşama kurulumları falan tamamlayınca ölü piksel gördüm. Hem de ekranın tam ortalarında. İnternette araştırdım bazılarının dediklerine göre bazı monitör markalarında anında değişim oluyormuş ama gördüğüm kadarıyla bu durum sadece monitörlerde geçerliymiş.

Yarın bir gidip şansımı deneyeceğim fakat eğer bu konuda benzer sıkıntı yaşayan varsa net cevap alayım diye konuyu açıyorum. Vatan Bilgisayar ölü pikselli laptopa değişim yapar mı? Servise gönderilmesiyle falan uğraşmak istemiyorum çünkü ölü piksel olduğu bariz. Servisle zaten istesem de uğraşamam çünkü iki gün sonra şehir dışına çıkmam gerekiyor.

Benzer deneyim yaşayıp, yardımcı olabilecek biri çıkarsa çok makbule geçer.

Ölü pikselle uğraşma beğenmedim de değiştir.

1 tane var ölü piksel ama en olmayacak yerde resmen. Direkt göze çarpıyor. Kıyıda köşede olsa idare ederdim ama işte.

Bu arada Windows'un kurulumuydu falan derken orada test edemedim haliyle.

Dosya Ekleri

• 1593203580803.png
    402,7 KB · Görüntüleme: 76
Piksel muhabbetini karıştırmadan farklı bir bahaneyle iade etmeye çalış. Ölü pikseli olan bir cihazı firmalar iade almamak için özellikle diretiyor. Ölü piksel filan karıştırırsanız sonu tüketici hakem heyetine kadar gider.
Tüketici hakem heyetini karıştırmadan ölü piksel sebepli ürün iadesi yapabileni daha görmedim. Bu konuda bir tek Amazon.com.tr esnek davranıyormuş.

Hocam şikayetvar'dan biraz daha inceledim ve okuduğum kadarıyla dediğiniz gibi durum. Ya yalan söyleyeceğim ya da uğraştıracaklar. Her laptopta/monitörde olan şey diye geri yolluyorlarmış insanları.

Bu sırada JScreenFix diye bir site buldum ve yaklaşık yarım saattir kullanıyorum ve çok önemli derecede gelişme oldu. Mesela çektiğim fotoğrafta kabak gibi görünüyor piksel ama şu an kamerayla yakalanamayacak kadar küçüldü. Hatta çektiğim fotoğrafta siyah arka planda piksel görünürken şu an siyah arka planda hiç görünmüyor, kırmızıda görünüyor.

Bu gelişmeden sonra biraz boş vermişlik geldi çünkü önemli ölçüde küçüldü sıkıntım.
Bundan sonrasında benzer sıkıntı yaşayan olursa diye siteyi bırakayım. Tamamen çözülmedi, onu söyleyeyim ama büyük ölçüde(kameradan çekilemeyecek kadar) küçüldü.

Maalesef bugün gittim ve değişim yapmadılar. Alındığı anda test yapılmadıktan sonra değişim yapmadıklarını söylediler. Servisle falan uğraştıracaklardı ve benim işim de acele olduğu için sonraya bıraktım. Serviste de Lenovo sanırım minimum 3 ölü piksel istiyormuş ne alakaysa. İşi yokuşa sürdüler kısaca.

Ölü piksel bahanesiyle mi iade etmeye çalıştınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…