Vatan Bilgisayar Ölü Pikselli Laptopu Değiştirir mi?

Quirah

Hectopat
Merhaba. Bugün Vatan Bilgisayar'dan Lenovo laptop aldım ve akşama kurulumları falan tamamlayınca ölü piksel gördüm. Hem de ekranın tam ortalarında. İnternette araştırdım bazılarının dediklerine göre bazı monitör markalarında anında değişim oluyormuş ama gördüğüm kadarıyla bu durum sadece monitörlerde geçerliymiş.

Yarın bir gidip şansımı deneyeceğim fakat eğer bu konuda benzer sıkıntı yaşayan varsa net cevap alayım diye konuyu açıyorum. Vatan Bilgisayar ölü pikselli laptopa değişim yapar mı? Servise gönderilmesiyle falan uğraşmak istemiyorum çünkü ölü piksel olduğu bariz. Servisle zaten istesem de uğraşamam çünkü iki gün sonra şehir dışına çıkmam gerekiyor.

Benzer deneyim yaşayıp, yardımcı olabilecek biri çıkarsa çok makbule geçer.

Evet, yalan söylemek istemedim. Zaten benim isteğim iade değil aynı ürünle değişimdi.
Hocam ürünün renkleri hoşuma gitmedi gibi bir bahaneyle iade edebilirdiniz ve başka mağazadan tekrar alabilirdiniz. Yalan atmak istemedim gibi vicdani bahanelere sığınmanıza gerek yoktu. Her şey kanuna uygun işlese koşulsuz şartsız iade edebilmeniz gerekirdi. Unutmayın, bizi yalan atmaya zorlayan şey firmalar. Herkes işini düzgün ve kanuna uygun yapsa yalana gerek kalmaz zaten. Tüketici hakem heyeti yolu gözükmüş size. Bu saatten sonra başka şekilde iade etmenizin imkanı yok. Vakit kaybetmeden e-devlet üzerinden başvurunuzu yapın.

JScreenFix gibi sitelerle ölü piksel sorununu azaltmış ya da tamamen düzeltmiş olabilirsin, ama bu sorunun ilerleyen zamanlarda tekrar çıkmayacağının bir garantisi yok. Yani kısacası iade ya da değişim için THH'ye gitmeni öneriyorum, yasalara göre ürünün ayıplı olması için 1 adet ölü piksel yeterli. Tüketici olarak haklarınızı bilin, en az 3 ölü piksel 5 ölü piksel olması lazım saçmalıklarının yasalarda bir geçerliliği yok. Ayrıca 14 günlük cayma hakkı olarak da THH'ye başvurabilrsiniz.

Hocam ürünün renkleri hoşuma gitmedi gibi bir bahaneyle iade edebilirdiniz ve başka mağazadan tekrar alabilirdiniz. Yalan atmak istemedim gibi vicdani bahanelere sığınmanıza gerek yoktu. Her şey kanuna uygun işlese koşulsuz şartsız iade edebilmeniz gerekirdi. Unutmayın, bizi yalan atmaya zorlayan şey firmalar. Herkes işini düzgün ve kanuna uygun yapsa yalana gerek kalmaz zaten. Tüketici hakem heyeti yolu gözükmüş size. Bu saatten sonra başka şekilde iade etmenizin imkanı yok. Vakit kaybetmeden e-devlet üzerinden başvurunuzu yapın.
Hocam cidden biraz gözümü açtınız gibi bir şey oldu ya. Teşekkür ederim mesajınız için. Ben bu ürünü bugün ikinci elden satmaya çalışsam o ölü piksel yüzünden ne kadar fiyat düşürerek satarım kim bilir. İster küçük olsun ister büyük olsun ayıplı ürün bu.

İşin kötü yanı Pazartesi günü yola çıkıp şehir dışına gideceğim ve işlerimi orada devam ettirebilmem için bu laptop bana şart. Kendimce bir yolunu bulacağım artık.

Hayır ama ekranda ölü piksel varsa o ekran başka sıkıntılara daha çok meyilli oluyor galiba. Kendiliğinden nem topladı ve bir kısım hafif sulu gibi görünüyor mesela yıllardır.
Şehir dışında iş bilgisayarı olarak kullanıyorum hala ama.

Allah Allah bende de şimdi bir tane sıkışmış pixel var ne yapmamı önerirsiniz, ürünü Hepsiburada'dan aldım başlık açtım hatta şimdi, oradan da fotoğraflara bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı