Vatan Bilgisayar servis süreci nasıl işliyor?

bkiwi2

Hectopat
Merhaba,

10 Nisan 2025 tarihinde Vatan Bilgisayar'a, arızalı RAM'im için şubeden servis talebi oluşturdum. Aradan neredeyse bir ay geçti; tarafıma yalnızca “ürünün değişimi onaylandı, ancak stokta olmadığı için sevkiyat yapılamıyor, stok bekleniyor” bilgisini verdiler. Ayrıca ücret iadesi de teklif edilebileceği söylendi.

Bu RAM'i yaklaşık 1,5 yıl önce satın almıştım. O dönemin fiyatı ile bugünkü fiyatı aynı olmadığı için iade seçeneğini kabul etmedim—aynı değerde bir ürünü tekrar almak için neden üstüne ekstra para ödeyeyim? Bu durumda izleyebileceğim hukuki ve tüketici hakları açısından en doğru yol nedir?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Arkadaşım da razer cobra için iade değişimi onaylanmıştı stokta yok diye para iadesi yaptılar ve zarar etmiş oldu, tüketici hakem heyetine başvurun üstünden 1 ay geçmiş, stokta olmaması sizin sorununuz değil. Arayıp tüketici hakem heyetine başvurduğunuza söyleyin, ram'i ne zaman verdiğinizi fiş garanti her şeyi tüketici hakem heyetine başvururken sunun.

Merhaba,

10 Nisan 2025 tarihinde Vatan Bilgisayar'a, arızalı RAM'im için şubeden servis talebi oluşturdum. Aradan neredeyse bir ay geçti; tarafıma yalnızca “ürünün değişimi onaylandı, ancak stokta olmadığı için sevkiyat yapılamıyor, stok bekleniyor” bilgisini verdiler. Ayrıca ücret iadesi de teklif edilebileceği söylendi.

Bu RAM'i yaklaşık 1,5 yıl önce satın almıştım. O dönemin fiyatı ile bugünkü fiyatı aynı olmadığı için iade seçeneğini kabul etmedim—aynı değerde bir ürünü tekrar almak için neden üstüne ekstra para ödeyeyim? Bu durumda izleyebileceğim hukuki ve tüketici hakları açısından en doğru yol nedir?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Tüketici hakem heyetine başvur.

Şimdi konuştum, fiyat farkını öderseniz üst modelini veririz diyorlar.
Şimdi araştırdığımda, aynı ürün yoksa doğrudan üst modelin sağlanması gerektiğinin belirtildiği yasayı göremedim. Bu süreç eğer THH bu kararı verirse işlenebilir. Sanırım mağdur edilmemek için tek yol THH. Eğer istedikleri fiyat farkı makulse o teklifi de değerlendirebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı