Vatan Bilgisayar tüketici haklarının kararını uygulamıyor

matrokor

Hectopat
Vatan Bilgisayar'dan aldığım oyuncu hazır sisteminin ekran kartı arızalı çıktı 3 defa servise gitti en son serviste pert ettiler cihazı tüketici haklarına baş vurdum karar çıktı ürünün misli ile değişimine karar verildi 15 gün geçti adamlar ürün iadesi veriyor bende hakım olan misli ile değişimi istiyorum hakem heyetine gittim ne yapmam lazım diye icraya ver dediler.

İcraya verince ürünün o zamanki fatura fiyatı üstünden icra yapıyorlarsa bu benim işime yaramıyor ben ürünümü veya eş değerini veya misli ile değişimini istiyorum karar da bu yönde zaten icraya gidince tam olarak ne oluyor acaba?

Vatan Bilgisayar'dan aldığım oyuncu hazır sisteminin ekran kartı arızalı çıktı 3 defa servise gitti en son serviste pert ettiler cihazı tüketici haklarına baş vurdum karar çıktı ürünün misli ile değişimine karar verildi 15 gün geçti adamlar ürün iadesi veriyor bende hakım olan misli ile değişimi istiyorum hakem heyetine gittim ne yapmam lazım diye icraya ver dediler.

İcraya verince ürünün o zamanki fatura fiyatı üstünden icra yapıyorlarsa bu benim işime yaramıyor ben ürünümü veya eş değerini veya misli ile değişimini istiyorum karar da bu yönde zaten icraya gidince tam olarak ne oluyor acaba?
Kararın suç duyurusunda bulunduğunuz kişi tarafına verdiği süre dolduysa ( 15 gün içinde misli ile değişimi gibi ) 16. gün kurum hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Suç duyurusu neticesinde de tazminat davası açabilirsiniz.

Mahkeme ye gittiğinizde çıkan kararı icra da uygularlar ama Vatan bilgisayar bu şekilde bir hareket ediyorsa avukatlarına vasıtası ile yapıyordur. Büyük ihtimal fatura tutarı üzerinden işlem yapacaktır, diye düşünüyorum.

Hiç uğraşma bir avukatla görüş dava aç misli ve kur farkı ayrıca mağduriyet olarak hakkını alırsın.

Kendiniz bile açmış olsanız 600 liralık bir icra dosyası'na, icra dairesi 1.300 lira olarak belirliyor ama siz tutup bunu, avukat ile beraber yapar iseniz daha fazla bir rakam çıkar hatta satın aldığınız ürün için 2 veya 3 ürün kadar rakam çıkıyor. Ödememe gibi durumları olmaz 30 gün içinde ödemedikleri an fazla fazla rakam ödeyeceklerini bildiklerinden sadece zaman kazanıyorlardır.

Kendiniz bile açmış olsanız 600 liralık bir icra dosyası'na, icra dairesi 1.300 lira olarak belirliyor ama siz tutup bunu, avukat ile beraber yapar iseniz daha fazla bir rakam çıkar hatta satın aldığınız ürün için 2 veya 3 ürün kadar rakam çıkıyor. Ödememe gibi durumları olmaz 30 gün içinde ödemedikleri an fazla fazla rakam ödeyeceklerini bildiklerinden sadece zaman kazanıyorlardır.

Tam olarak anlayamadım.

Tam olarak anlayamadım.
Merhaba son olarak nasil bir yol izlediniz sonuc nedir? Bende ayni durumdan mağdurum. Tv aldim degisim karari cikti hakem heyeti tarafından. vatan stok yok deyip para iadesi teklifi yapiyor. Bende kabul etmiyorum. İcraya versem sonuc ne olur? YouTube de birisi icraya vermis fatura bedeli uzerinden para iadesi almis sonunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı