Vatan Bilgisayar'da ekran kartı değişim süreci nasıl ilerler?

EfeKaan02

Kilopat
Merhaba,

MSI RX5500 XT Gaming X 8 GB ekran kartım garantiye gitti ve değişim/iade alabileceğimi söylediler. Vatan'dan değişim talebi oluşturduk fakat aklımda birkaç soru kaldı. Yanlış anlamadıysam Pentadan 2-3 farklı ürün için bana teklif sunulacakmış. Genel bir stok araştırması yaptığımda değişim için makul ve benim kartımın seviyesinde bile bir kart yok. En yakın olanlar ise 4 GB.

Değişim sürecinde stok ve tedarik nasıl ilerliyor, MSI olmazsa ASUS vs. sunma imkanları olur mu? Eğer hiçbir şekilde stok olmazsa ne yapmalıyım?

Farklı markaların aynı modelleri sunma şansları var. Eğer ki sizin kartınızdan düşük bir model sunarlar ise thh ye başvuru yapabilirsiniz.

Bende yakın bir zamanda ekran kartını servise gönderdim ve oradaki çalışanlar kartta sorun olduğunu tamir olmayacağını ve değişim olacağını söylediler vatandan almıştım bende sana ekran kartını aldığın fiyat kadar bir kupon veriyorlar ve sen aynı ekran kartını veya fark ödeyerek farklı bie ekran kartı alıyosun 2 gün önce bana yapılan bilgilendirme böyleydi.

Eğer doğru anladıysam siz ürünü garantiye gönderdiniz, değişim ya da iade sundular, size RX 5500 XT seviyesinde olmayan ekran kartları sunuldu. Bu noktada ellerinde RX 5500 XT yoksa bir üst modelini vermek zorundalar. Eğer o da yoksa bir üst modelini o da yoksa bir üst modelini diye gider bu. Yani RX 5500 t alacakken RX 550 almayın dikkat edin. Gerekirse tüketici hakem heyetine başvurun.

Bende yakın bir zamanda ekran kartını servise gönderdim ve oradaki çalışanlar kartta sorun olduğunu tamir olmayacağını ve değişim olacağını söylediler vatandan almıştım bende sana ekran kartını aldığın fiyat kadar bir kupon veriyorlar ve sen aynı ekran kartını veya fark ödeyerek farklı bie ekran kartı alıyosun 2 gün önce bana yapılan bilgilendirme böyleydi.

Eğer ekran kartını 6 ay içinde almadıysanız değişim sunmak zorunda değiller.

Doğru olabilir o konuda bir fikrim yok 6 gün önce aldığım sistemin 4.gununde ekran kartım bozuldu ve bana böyle bilgi yapıldı o yüzden öyle dedim eğer dediğiniz gibi bir şey varsa orasını bilemem ama vatan çalışanın bana verdiği bilgi böyleydi.

Doğru olabilir o konuda bir fikrim yok 6 gün önce aldığım sistemin 4.gununde ekran kartım bozuldu ve bana böyle bilgi yapıldı o yüzden öyle dedim eğer dediğiniz gibi bir şey varsa orasını bilemem ama vatan çalışanın bana verdiği bilgi böyleydi.

e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyeti başvurusu yapın bakın bakalım nasıl değişimini yapıyorlar. Herkes adam olacak ne demek bozuk ürün satıp değişim yapmayacağız? Karşılarında çocuk mu var? Adamakıllı biri işini yapmayacaksa kime güveneceğiz biz? Paraları alıp kaçacaklar akılları sıra. Zaten 100 liralık ürünü 1000 TL'ye satıyorlar.

Benim bulunduğum şehirdeki vatan da sistemi alırken sadece 1 tane RX6700 vardı ve onu almıştım şimdi değişim için kuponu kullandığım zaman ellerinde aynı model RX 6700 yoksa ne yapacağım hakkında emin değilim aslında bende aynısından tedarik ederler mi yoksa aynı performanta farklı bir ekran kartı mı verirler emin olamıyorum

Benim bulunduğum şehirdeki vatan da sistemi alırken sadece 1 tane RX6700 vardı ve onu almıştım şimdi değişim için kuponu kullandığım zaman ellerinde aynı model RX 6700 yoksa ne yapacağım hakkında emin değilim aslında bende aynısından tedarik ederler mi yoksa aynı performanta farklı bir ekran kartı mı verirler emin olamıyorum
Yoksa veremezler tabi ki, benzer bir şey alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı