the.OA
Hectopat
Daha fazla
Vatan'dan artık hiçbir şey almam.
Geçen hafta sistem aldım ve kurulmasını istedim. Dün geldi, GPU montajı vs yaptım ve açtım. Windows'u kurdum ama Win açılırken CPU fan uyarısı veriyordu sürekli. Sonra anakarta bir baktım ne göreyim: CPU fan kablosu CPU pump pinine sokulmuş
. Neyse dedim çıkarttım taktım. Sorun yoktu ta ki RAM'in MHz 4000 de çalıştığı görünceye kadar. Arkadaş zaten DDR 5 başlangıcı 4800 MHz diye biliyorum (yanlış biliyorsam da çok önemli değil) bu nedir dedim kendimce. Neyse BIOS'tan XMP ile 5600 MHz yaparım dedim. Açtım reset attım ama sistem bana “save mode” uyarısı gibi bir şey verdi, çok da anlamam ben ama direkt Win açılmadı. BIOS da Boot Manager ile Wine girdim ama RAM hala 4000 MHz de. Sonra acaba dedim (bu kadarı da olmaz dedim ama maalesef) ve ne göreyim, RAM yanlış slota takılmış. Ben bile kısır bilgimle RAM'in anakartta yazıldığı sıra ile takılması gerektiğini biliyorken bu Vatan Bilgisayar denilen yerde nasıl yanlış takarlar. RAM slotlarının hemen üstünde yer alan ve ilk nereye takılması gerektiğini gösteren yazının boyutunun eşşek kadar olmasına hiç değinmiyorum bile
). Çıkarttım doğru slota taktım ve sistemi açınca direkt 5600 MHz değerini gördüm. Vatan PC'den çok şey aldım yıllarca kullandım ama artık ne alırım ne de aldırtırım. Rezilsin Vatan Bilgisayar.
Sizce alınır mı?
Geçen hafta sistem aldım ve kurulmasını istedim. Dün geldi, GPU montajı vs yaptım ve açtım. Windows'u kurdum ama Win açılırken CPU fan uyarısı veriyordu sürekli. Sonra anakarta bir baktım ne göreyim: CPU fan kablosu CPU pump pinine sokulmuş
Sizce alınır mı?