Vatan Bilgisayar'dan İşletim Sistemi Almak

Windows XP dahil olmak üzere Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 ve şuan Windows 10 orjinal kullanıyorum. Daha önce hep kutulu versiyon aldım çok paralar verip. Şimdi OEM kullanıyorum ve hiç bir fark yok. Ben 50 TL ye aldım, Windows 10 Pro 64 Bit kullanıyorum. Tek söyleyeceğim şey kutulu ile OEM arasında fark yok. Sadece OEM alırsan desteği Windows vermez. Ama korsan Windows ile orjinali arasında çok fark var.
Hocam OEM alındığın da desteği Windows vermez demişsiniz. Ne gibi bir durumda desteğe ihtiyaç duyulur acaba ?

OEM lisans tek kurulumdur ve başka bilgisayara kuramazsiniz ancak kutulu lisans öyle değildir zaten fiyatlardan da bunu anlarsınız normalde Windows 10 home 499 TL kurulu ancak OEM lisans ise 60 yada 70 TL ye piyasa da vardır ancak dikkat etmek lazım daha önce serial kullanılmış mı?

Hocam OEM alındığın da desteği Windows vermez demişsiniz. Ne gibi bir durumda desteğe ihtiyaç duyulur acaba ?
Windows'tan aldığın ürün için istediğin kadar Windows ile iletişime geçebilirsin. OEM ürün için sadece aldığın firma ile iletişime geçebilirsin. Windows destek vermez. Aldığın firmaya göre dolandırıcıya denk gelirsen sorun yaşarsın. Ama sorun olmaz genelde. Aldığın bir OEM ürünü ömür boyu kullanabilirsin. Sıkıntı olmuyor genelde. Olan sorunlarda dediğim gibi dolandırıcılık olursa olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı