Merhaba vatanın bir şubesinden Samsung 24 inc Odyssey G3 144 Hz monitör aldım. Yıllardır Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yaparım bir daha uzak duracağım. Almaz olaydım (fazla araştırmadan aldım maalesef forumda birçok arkadaş dile getirmiş uzak durulması gereken bir monitör olduğunu). 2 adet ölü piksel çıktı. Aşırı derecede ghosting sorunu var monitörün ve renklerde pastelleşme söz konusu. Samsung servis 5 adet ölü piksele kadar değişim yapılmadığını söyledi. Ardından vatan ile iade için iletişime geçtiğimde (henüz 14 gün süresi dolmamışken) şubelerden yapılan hiçbir satın alımda iade olmadığını belirttiler. Hemde ölü piksel olduğu için monitörü bir daha satamayacaklarını söylediler. Dedim o zaman bana niye sattınız. Vatanın Online sitesinden satın alsaydım iade yapabileceğimi belirttiler. Gerçekten çok ilginç sanki 2 farklı firmaymış gibi. Şubede de satın alırken sormuştum ayrıca 1 piksel bile çıksa getirip değişim yapabiliyor muyum diye ona göre alacağım. Evet yapabiliyorsunuz dediler.
Sorum şudur, bundan sonra iade tüketici hakem heyetine mi başvurmam gerekiyor, benzer süreç yaşayanlar varsa benzer süreçler ne kadar sürüyor? Başka başvurmam gereken kanallar var mıdır?

Sorum şudur, bundan sonra iade tüketici hakem heyetine mi başvurmam gerekiyor, benzer süreç yaşayanlar varsa benzer süreçler ne kadar sürüyor? Başka başvurmam gereken kanallar var mıdır?