Vatan'dan alınan sistem çalışmıyor

thefeederarcher

Hectopat
Dün vatandan bir bilgisayar (toplama) ve monitör aldım. Ama bilgisayarı monitöre bağladığımda aldığım tek sonuç monitörün sağ alt köşesinde yanan kırmızı LED oluyor. Sorunun kaynağını bulmak için bilgisayarı televizyona, monitörü eski bilgisayarıma bağladım. Ancak her ikisi de sorunsuz çalıştı ne yapmalıyım?

Sistem özellikleri:
Ryzen 5 2600
MSI A320M Pro
MSI RX570
Crucial 2X8 GB RAM
Crucial BX500 (480 GB SSD)
XIGMATEK BEAST 4 x RAINBOW FANLI X-POWER 650W 80PLUS USB 3.0 MidT ATX KASA
Monitör: ViewSonic VX2458-C-mhd

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün vatandan bir bilgisayar (toplama) ve monitör aldım. Ama bilgisayarı monitöre bağladığımda aldığım tek sonuç monitörün sağ alt köşesinde yanan kırmızı LED oluyor. Sorunun kaynağını bulmak için bilgisayarı televizyona, monitörü eski bilgisayarıma bağladım. Ancak her ikisi de sorunsuz çalıştı ne yapmalıyım?

Sistem özellikleri:
Ryzen 5 2600
msI A320M Pro'e
MSI RX570
Crucial 2X8 RAM
Crucial BX500 (480 GB SSD)
XIGMATEK BEAST 4 x RAINBOW FANLI X-POWER 650W 80PLUS USB 3.0 MidT ATX KASA
Monitör: ViewSonic VX2458-C-mhd
Kabloda sıkıntı olabilir mi? Veya monitörün tuşlarından hangi kabloyu kullanıyorsanız o ayara getirin. Mesela tuşlara basarak HDMI'ya gelin. Eğer çalışmıyorsa ya ekran kartı sorunludur, ya da monitör.

Sorun, monitöre görüntü gelmemesi mi; yoksa sistemin hiç açılmaması mı?
Bilgisayar çalışıyor ancak görüntü gelmiyor.
Dediğim gibi hangi kabloyu kullanıyorsa onu seçsin.
Her seferde aynı kabloyu kullanıyorum.
Monitörünüz sinyali almıyor. Monitörünüz üzerinde input, source, gibi bir yazı ya da karenin içine giren ok şeklinde bir sembol bulun. O tuşa basarak giriş kaynağını değiştirin.
Ne demek istediğinizi anlamadım.

Donanımsal bir ariza olmadığı aşikar. Kablo değişimi veya yukarıdaki arkadaşların söylediği gibi source değişimine bakın. Ve benim de daha önce başıma gelen kabloyu kasada onboard ekran kartı yuvasına takmadığınızdan emin olun :)

En iyisi bölgenizde güvenilir bir bilgisayarcıya götürün çünkü Vatan'daki arkadaşlar aşırı dikkatsiz ve eksik yapabiliyor. Yıl başında yeni parçaları takarken bazı güç kablolarını takmamış adamlar resmen ben saatlerce uğraşıp bulmuştum daha önce de yine aynı şekilde sistemi SSD yerine HDD'ye falan kurmuşlar tam bir rezillik yani.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı