Vatan'dan bilgisayar alınır mı?

Aldığın ürünün fiyatına dikkat et yeter. 10K'ya sistem topladım, hepsini Vatan'dan aldım. Sinerji'den alsam 9300-9500 arası olacaktı. Üstüne bir şey ekleyemeyeceğim için Vatan'a gidip aldım. Ne gerek var? Ha senin bütçen daha dardır, o zaman internete yönelebilirsin.

Arkadaşlar önyargıyla yaklaşmayalım. Kendiniz birçok siteyi araştırıp karşılaştırma yapın. Vatan'da ucuz olup diğer sitelerde pahalı olanlar var. Ben sistemimi Vatan'dan topladım diğer sitelere bakınca biraz daha fazla para istiyorlardı mesela.
Bu fark normalmi?
VATAN:23380 TRUST 460 VARZZ İLLUMİNATED MULTİPLATFORM GAMİNG HEADSET fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
GİTTİGiDİYOR:Trust TRU23380 GXT460 Varzz Illuminated Gaming Kulaklık Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Vatan stoğunda olmayan ürünü pahalıya satar. Güncel olmayan sistem toplamayı düşünüyosan vatanda pahalıya gelir. Elden almaya gayret et internetten sipariş vermektense. Ürünleri aldıktan sonra ulaşabileceğin teknik destek açısından da bak. En makulu her zaman elden almaktır. Bu şekilde düşünüldüğünde vatan 1. sırada.

1) PC bozulduğunda oranın servisine götürdüğünde hiçbir şey yapmıyorlar(benim mikrofon bozulmuştu PC'ye format attılar.)

2) Vatan'dan 100 liraya aldığım kulaklık BİM de 50 lira.

3) Oradaki ekipmanlar bozuk olabiliyor.
Böyle bir genellemeye nasıl vardınız acaba?

1) Bir arıza durumunda vatanın servisi değil ilgili ürünün servisi gönderiliyor.

2) Evet fiyat olarak haklısınız ama her zaman böyle değil araştırmakta fayda var mesela TUF B450 anakartı ben vatandan KDV indirimi olmadan diğer satış noktalarından 150 TL daha ucuza aldım. Yani araştırmak gerek direk burası pahalı denmez.

3) Tüm elektronik ürünlerinde arızalı olabilir ve vatan dışında güvenilir olan bir kaç yerde bile iade ürünü tekrar rafa koyup sattıklarını gördüm çok nadirde olsa.

Ama bazı bayilerde ısrarla kendi istediği ürünü sattırma çabaları olan kişilerde var orası ayrı özellikle fazla bilgisi olmayan kişilere .

Son düzenleme:
Dostum çevre ürünlerden bahsetmiyorum. Ben de Vatan'ın çevre ürünlerinde yaptığı fiyatlamanın farkındayım. Fakat dikkatle alınmalı ürünler fiyatlar ve satıcının puanları dikkate alınmalı.

Bilgisayar almak istiyorum LOL için. Isınma problemi olmayan, orta düzey bir bilgisayar önerir misiniz? Hazır OEM sistemler olabilir, bir de Intel mi almalıyım AMD mi?
Alınır ama fiyat konusunda çok fark olmazsa alınır. Gidip benim arkadaş gibi RX 570 bir sisteme en çöp parçalarla 3600 lira vermeyin 😀
Mesela şu sistemi internetten taş çatlasa 100-200 lira ucuza toplayabilirsin ki genelde daha pahalıya bile geliyor. Bu ve benzeri kazık atmayan sistemlerin alınmasında bir sakınca yok.

Vatan, KDV indirimi olduğunda diğerleri ile karşılaştırırsak en ucuz yer. Fakat KDV indirimi olmadığı zaman piyasanın biraz üstü oluyor. O zamanlarda ise OEM tavsiye sistemlere bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı