VDS ile Home Assistant kurmak mümkün mü?

Marcellus33

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhaba, evimdeki akıllı cihazlar için Home assistant kurmak istiyorum. Birçok yerde Raspberry Pi 5 ile kuruluyor ancak fiyatı biraz tuzlu açıkçası. Raspberry kullanmadan sanal sunucu ile kurmak ne kadar mümkün? VirtualBox kullananlar gördüm ancak onların ömrü bilgisayar kapanana kadar ve sanıyorum ki bilgisayara ek yükte biniyor. Benim istediğim VDS'e kurup hiç uğraşmamak. Bilen arkadaşlar varsa bilgilendirme yaparsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, evimdeki akıllı cihazlar için Home assistant kurmak istiyorum. Birçok yerde Raspberry Pi 5 ile kuruluyor ancak fiyatı biraz tuzlu açıkçası. Raspberry kullanmadan sanal sunucu ile kurmak ne kadar mümkün? VirtualBox kullananlar gördüm ancak onların ömrü bilgisayar kapanana kadar ve sanıyorum ki bilgisayara ek yükte biniyor. Benim istediğim VDS'e kurup hiç uğraşmamak. Bilen arkadaşlar varsa bilgilendirme yaparsa sevinirim.
Sıkıntı yaşarsınız. Aktif olarak 2 yıldır Home Assistant kullanıyorum. Yakın bir zamana kadar Pi 3'te bile çalışıyordu. Şu anda Pi 4 4GB kullanıyorum, tahminimce Pi 4 2GB bile yeterli olur. VDS içinde kullanırsanız evdeki cihazlarınızla bağlarken sorun yaşarsınız, bağlantıda gecikme olur. Her şeyin lokalde olması gecikme ve tepki süresini düşürüyor. Bence bir şekilde Pi almaya çalışın, VDS üzerinde uğraştığınıza değmez.

Sıkıntı yaşarsınız. Aktif olarak 2 yıldır Home assistant kullanıyorum. Yakın bir zamana kadar Pi 3'te bile çalışıyordu. Şu anda Pi 4 4 GB kullanıyorum, tahminimce Pi 4 2 GB bile yeterli olur. VDS içinde kullanırsanız evdeki cihazlarınızla bağlarken sorun yaşarsınız, bağlantıda gecikme olur. Her şeyin lokalde olması gecikme ve tepki süresini düşürüyor. Bence bir şekilde Pi almaya çalışın, VDS üzerinde uğraştığınıza değmez.

Cevabınız için teşekkür ederim, peki Raspberry alana kadar test aşamasında VirtualBox kullanmam sorun yaşatır mı acaba?

Cevabınız için teşekkür ederim, peki Raspberry alana kadar test aşamasında VirtualBox kullanmam sorun yaşatır mı acaba?
Ağ adaptörünüzü sanal makineye doğrudan bağlayın. NAT kullanmayın. Yoksa diğer cihazları göremez. Onun dışında sorun olmaz. Size önerim sistem hepsini kullanmasa bile yine de 4GB civarı RAM vermeniz. Zaten kendileri sağladıkları .ova dosyası var, kolayca kurabilirsiniz. RPi aldıktan sonra sanal makineye kurulu olanda Ayarlar > Sistem > Yedek menüsünden tam sistem yedeği oluşturup indirin. Daha sonra RPi kartına Home Assistant kurunca yedekten geri yükleme yapın. Bu şekilde en son sanal makinede ne halde bıraktıysanız RPi üzerinde aynı yerden devam edersiniz. Yedek alıp geri yüklerken takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.

Ağ adaptörünüzü sanal makineye doğrudan bağlayın. NAT kullanmayın. Yoksa diğer cihazları göremez. Onun dışında sorun olmaz. Size önerim sistem hepsini kullanmasa bile yine de 4 GB civarı RAM vermeniz. Zaten kendileri sağladıkları .ova dosyası var, kolayca kurabilirsiniz. Rpi aldıktan sonra sanal makineye kurulu olanda ayarlar > sistem > yedek menüsünden tam sistem yedeği oluşturup indirin. Daha sonra rpi kartına Home assistant kurunca yedekten geri yükleme yapın. Bu şekilde en son sanal makinede ne halde bıraktıysanız rpi üzerinde aynı yerden devam edersiniz. Yedek alıp geri yüklerken takıldığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam 🙌🏻 aslında temel olarak merak ettiklerim bunlardı. Artık diğer işlemlerde aradan zaman geçerse tekrardan konuyu hortlatmak istemem yeni konu açarım. Teşekkür ederim tekrardan 🙏🏻

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı