VDSL 2 ile 100 Mbps pakette kopma olur mu?

Alpha345

Kilopat
Türk Telekom VDSL2 altyapı kullanıyorum Şu anda 16 Mbps paket kullanıyorum ancak 100 Mbps pakete geçmeyi planlıyorum. Ancak modem arayüzünden baktığımda Attainable Net Data Rate değeri 94 download, 44 upload gözüküyor. Ayrıca bazen 88/34'e kadar düşebiliyor. SNR Margin değeri ise download 33,4, upload 31,1. Bu altyapıda 100'lük pakette kopma, bağlanma sorunu, stabilite sorunları vs. yaşar mıyım? Yoksa hiç risk almayıp 50 Mbps'ye mi geçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Net data Rate 94 demişsiniz, sizce 100 alma ihtimaliniz var mı? Ayrıca 94 alabilseniz bile SNR margin değerleri çok düşük olacağı için sıkıntı çıkaracaktır. Türk Telekom'da sadece 50-75-100 şeklinde verdiği için 75 önerdim.

Paket seçeneklerine baktım ve 75 Mbps paket yokmuş. Yani ya 50 Mbps ya da 100 Mbps olacak. Hangisini tavsiye edersiniz?
İhtiyacınıza göre alın. Eğer 100'lük paket alırsanız 85-90 aralığına kopmayacak şekilde sabitlettirin.

O sabitleme işlemi nasıl oluyor? Benim istediğim hıza mı sabitliyorlar ve bu sabitlemeyi istediğim zaman değiştirip kaldırma imkanım var mı?
Mh'yi arayarak şu hıza sabitleyin diyorsunuz onlar hallediyor. Ama SNR değeri 8 üstünde olacak şekilde ayarlayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı