VDSL destekliyor gözüken hattım VDSL'e geçemiyor!

jcb7

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 3 ay öncesinde TürkNet'e altyapım VDSL desteklediği için geçiş yapmıştım. Önce ADSL'e geçiş oldu ardından talep açıp, neden ADSL açıldığını sorup VDSL'e geçiş için talep oluşturdum. Daha sonrasında TürkNet bana bulunduğum bölgede fiber altyapı olduğunu ve bu sebeple Türk Telekom'un VDSL'e geçişe izin vermediğini belirtti. Hatta ben de bana verdikleri sözü tutmuyorlar diye BTK'ya şikayet ettim fakat cevap aynıydı, sonuç alamadım. 3 ay dolunca şansımı denemek adına NetSpeed'e aynı şekilde geçtim, onlar da altyapım VDSL desteklediği için VDSL'e geçiş için talepte bulundum ve bugün NetSpeed'e geçiş yaptım. Fakat aynı şekilde ADSL olarak açıldı hattım. Müşteri hizmetleriyle konuştuğumda, Türk Telekom sistemlerinin "fiber-bakır farkı" uyarısıyla geçişe izin vermediğini belirttiler. NetSpeed'e ne yapabileceğimi sorduğumda altyapı Türk Telekom'un olduğu için biz bir şey yapamayız onlara dilekçe yazın diyorlar. Türk Telekom'la görüşünce de siz bizim müşterimiz değilsiniz derdinizi NetSpeed'e anlatın diyor. Ne yapacağımı gerçekten şaşırdım artık. Bu arada binamız yaklaşık 35 yıllık ve bakır kablolar var. Altyapı sorgulama ekranımı da ekte iletiyorum.

Benimle aynı sorunu yaşayan veya ne yapmam gerektiğini bilen var mıdır acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    46,8 KB · Görüntüleme: 51
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı