VDSL geçişi sonrası maksimum hız değerleri değişir mi?

Chupa Chups

Megapat
Daha fazla  
Şu anda 16 Mbps ADSL internet paketi kullanıyorum. TTNet'i arayıp sorduğumda altyapınız VDSL / hipernet destekliyor, 77 Mbps'e kadar hız alabilirsiniz dediler. Ben de VDSL'e (35 Mbps) geçmek için modemimi değiştirdim.

Fakat modem arayüzünde hat değerlerine baktığımda durum biraz sıkıntılı gibi geldi. Bu yüzden henüz paketi yükselttirmedim. Alamayacağım bir hız için fazla para ödememek için.

Arayüzde hat değerleri bu şekilde:

1546077965912.png

Bu değerler tam olarak hattın desteklediği max hızı gösterir mi?
Bildiğim kadarıyla bu değerler hattın max 20 Mbps destekledigini gösteriyor. Yanlış mıyım?

Eğer doğruysa, VDSL'e geçiş yapınca hat değerlerinde iyileşme vs. olur mu? Olmazsa bu değerleri nasıl iyileştirebilirim veya TTNET'e iyileştirmeleri için ne diyebilirim? 35 Mbps'lik paketi tam randımanlı kullanmak istiyorum da.

Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL’den VDSL’e geçiş yapmadan maksimum hızı öğrenemezsiniz.
Şöyle bir örnek vereyim. 16 MBPS ADSL kullanıyordum VDSL’e geçtim ADSL’de Max. Rate değer 18 MBPS yazıyordu VDSL’e geçince 135 MBPS yazıyor şimdi ve 35 MBPS VDSL kullanıyorum.
Yani geçiş olmadan anlayamazsınız. Ek olarak Türk.net sitesinde 50 MBPS. Türk Telekom’da 75 MBPS hız alırsınız diyor. Genel müdürlük ise 100 MBPS rahat alırsınız diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan ki değerler ADSL aboneliğine göre sana değer çıkartıyor ADSL port üzerinden hizmet aldığın için.
Bu hafta geçtim bende VDSL aboneliğe VDSL port üzerine geçiş sağlandığı zaman altyapının deklediği değeri görebileceksin.
Türk Telekom üzerinde bir seneye yakın sözleşmen bulunuyorsa 50 Mbps paketine geçmen daha doğru olacaktır. 89 TL fiyatı.
Sözleşmen yoksa eğer Netspeed Hiper PRO 75 paketine geç hiç uğraşmadan.

konuyu hortlatıyorum özür dilerim birşey soracagım ben bu attıgınız sitelerden altyapı sorguladıgımda 38mbps yazıyor ancak hemen yandaki bina için 80 mbps diyor herneyse bu bilgi kesin doğru mudur yoksa ilgili internet saglayıcılarını aradıgımda değişebilme ihtimali var mı çünkü oturdugum yere göre mbps inanılmaz düşük. türk telekomda sorguladıgımda hipernet altyapısı oldugu gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı