VDSL Hat Değerleri

Berkay Uzun

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, 1 senedir TurkNet kullanıyorum ve yakın zamanda ADSL'den VDSL'e geçiş yapabileceğim söylendi. TurkNet'in kendi altyapısı içerisindeyim, online işlemler üzerinden bana şuan verdikleri hız;
İndirme Hızı: 26.07 Mbps
Yükleme Hızı: 5.74 Mbps
olarak gözüküyor. Hat değerlerim ise şu şekilde:
Screenshot_4.png

Fakat sitelerinden baktığım zaman altyapımın 50 Mbps'e kadar desteklediğini söylüyorlar;
tahminihiz.png

Bu da Millenicom üzerinden adresime verilebileceği söylenen internet hızı;
millenicom.png

TurkNet'e destek kaydı açtım ve hattımın en fazla 22 Mbps desteklediğini söylediler, oysa ki ben modemimi sıfırladığım zaman bazen Max Rate kısmında 32 ya da 36 Mbps görüyorum. Ne yapmalıyım? Apartman içerisindeki hattan mı kaynaklı acaba?

Santrale olan uzaklığa göre o değer değişiyor. Bana da 50 Mbps veriyordu sitede. Ama 35 alıyorum. Destek kaydı ile değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Altyapı çalışmaları sonucu hızın artabilir ilerde.

Hat zayıflaman çok yüksek. Büyük ihtimal panoda veya tesisatta sorun var. Benim hızında 100den 60a düşmüştü Turknet destek kaydı actim Telekom'da gelip panodan sorunu hallettiler. Türk Telekom saha ekibi istediğinizi özellikle belirtin.
Destek kaydınızda ne yazdığınızı ve hangi başlık altında açtığınızı yazabilir misiniz? Aynı zamanda apartman içindeki tesisat kullanıcıya ait değil miydi, TT ekibi bakar mı ki?
O Türksat'a ait olan ankastre, birde TT'ye ait olan var. Kapağı kilitsizdir genelde.
Buldum, yarın deneyeceğim. Peki kendi dairemi nasıl bulacağım?

Teşekkür ederim, destek kaydını açıyorum. Bir gelişme oldukça buraya yazacağım.
Destek kaydını açtıktan sonra saha ekibini yolladıklarını söylediler ve aradan 2 gün geçince de sorunun düzeldiğini söylediler. Ne saha ekibi evime gelmişti ne de sorunum düzeldi, detaylı bir şekilde destek kaydını devam ettirip telefonla aranmak istendiğimi söyledim. Bugün de binaya geldiler ve panoda sıkıntı olmadığını söylediler, sanırım bir elektrikçi çağırmam gerekecek. İç tesisatı yeniledikten sonra yazarım.

Tekrardan merhaba, uzun süredir yazmıyordum gelişmeleri aktarayım dedim. Upload hızı için açtığım bu konudan bir hafta sonra internetim kesildi. Yeniden geldiğinde ise 3 MBPS download, 0.4 MBPS upload alıyordum. TurkNet'e arıza kaydı açtım ve bugün hala internetim yok.
Gelen teknik ekiple konuştum, Turk Telekom benim bağlı olduğum saha dolabını kaldıracakmış ve beni evime daha yakın bir saha dolabına bağlamış, fakat bu saha dolabının altından gelen kablolar mesafe olarak çok uzakmış. 2.2KM'den sinyal vermeye çalıştıkları için bundan sonra alabileceğim en yüksek hızın 5-8 MBPS arasında olacağını söylediler.

Tabii ben de bunun üzerine sinirlendim ve TurkNet için iptale başladım. Evimde ise Kablonet 100 MBPS'e kadar destekliyormuş dün ona başvurdum ve şu anda Kablonet 100 MBPS download 5 MBPS upload olan paketini kullanıyorum.

Kısacası TurkNet siz bir sıkıntı çekene kadar iyi bir firma ama söz konusu müşteri hizmetleri ile temasa geçmek olunca sırf derdinizi anlatmak 2 gününüzü alıyor, çözümünün olmasını siz düşünün.

Speedtest sonucum:
Screenshot_1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı