Çözüldü VDSL hat değerlerine yazan maksimum veri oranı tamamen kullanılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GlowZone

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar modemde yazan maksimum veri oranına bakıp 75 Mbps alsak internet kullanabilir miyiz?
Bir çılgınlık yapıp 75'lik paket seçecektim az daha ama gene de bir doğruluğunu teyit etmek istiyorum kumar oynamayalım kısaca.
Sizce o maksimum veri oranına güvenerek alsak kullanabilir miyiz?

Screenshot_20230507_204422_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamamını kullanamazsınız, bağlantı kopar.
SNR Margin değeri en düşük 8 olmalı, hattınız en fazla 60 Mbps civarı kaldırabilir gibi duruyor.
Tamamını kullanamazsınız, bağlantı kopar.
SNR Margin değeri en düşük 8 olmalı, hattınız en fazla 60 Mbps civarı kaldırabilir gibi duruyor.

Çözüm
Arkadaşlar modemde yazan maksimum veri oranına bakıp 75 Mbps alsak internet kullanabilir miyiz?
Bir çılgınlık yapıp 75'lik paket seçecektim az daha ama gene de bir doğruluğunu teyit etmek istiyorum kumar oynamayalım kısaca.
Sizce o maksimum veri oranına güvenerek alsak kullanabilir miyiz?

Eki Görüntüle 1770522

Teoride evet ama sıkıntı da yaşayabilirsin hattının kalitesine göre.

Hocam, apartmandaki kablo uzunluğunu geçtim kaç yıllık olması bile etkiliyor. Buradan bakıp ne kadar kayıp yaşarsınız tahmin edilemez.

Önceki kullandığınız tarifeleri ve aldığınız hızları yazarsanız belki yardımcı olabiliriz.

Kullanılabilir lakin kablolama sistemide desteklemesi lazım yani tam ismini unuttumda senin hattın için saha dolapları internet dağıtım sunucuları 75 Mbps destekliyor lakin kabloların desteklemiyor SNR değerin 7.7 daha da düşürebilirsin hızın artar ama bu sefer sürekli kopmalar ping gecikmeler yaşarsın ki senin SNR değerinde düşük.

Anlık aldığım hız bu.
Tt nin bağlantı kopma internet yavaşlama konusuna bakan müşteri temsilcisi 75 te kullanabilirsin modeme girip bakmıştı değere göre dedi büyük ihtimal o yüzden 2 arada 1 derede kaldım.
Kampanya işlemlerine bakan müşteri temsilcisi de 53 ten yukarı çıkamazsın dedi.
Gidip 75 alıp simdi aynı kampanyadan 50 ye düşürsem cayma bedeli çıkartıyorlarmış sanırım.
Riske değmez dediğinizi varsayıyorum o zaman 50 lik alıcam yapcak bisi yok.
Cevaplar için teşekkürler.
Başka fikri olan varsa değerlendiririm.
Birde uzaklık olarak 346 metre mi ne gözüküyor.
Evde eski ama evimle 100 metre ya var ya yok yukarıda 4 tane yeni site yapıldı orada 100 luk fiber optik altyapı var.
Aşağıya da indirmediler insan oraya kadar getirdin bize de getirseydin demiyor değil.

Hocam, apartmandaki kablo uzunluğunu geçtim kaç yıllık olması bile etkiliyor. Buradan bakıp ne kadar kayıp yaşarsınız tahmin edilemez.

Önceki kullandığınız tarifeleri ve aldığınız hızları yazarsanız belki yardımcı olabiliriz.
Yok anlık aldığım hızı aşağıda belirttim.
Paket olarak 35 lik alıyorduk ilk etapta sonra telefonla arandık altyapı yüksek hız destekliyor 50 verelim dediler de 50 aldık. Simdi taahhüt yenilemesi var.
İnternet üzerinden seçim yapıp seçicem.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230507_193251_Speedtest.jpg
    Screenshot_20230507_193251_Speedtest.jpg
    97,1 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Uzaklık fazlaymış, ev eskiymiş ama 50Mbit'i tam destekliyor. 75 alsanız belki 75 belki 60 verecek bilemedim hocam.

Fiyat çok az fark ediyorsa ve 50Mbit internet işlerinizi halletmek için sınırda kalınıyorsa alınır hocam.

Uzaklık fazlaymış, ev eskiymiş ama 50Mbit'i tam destekliyor. 75 alsanız belki 75 belki 60 verecek bilemedim hocam.

Fiyat çok az fark ediyorsa ve 50Mbit internet işlerinizi halletmek için sınırda kalınıyorsa alınır hocam.
Paketi seçtim 50 lik aldık yapcak bir şey yok. Çoğu kişi de 60 ta kalır dediği için de vazgeçtim olur da ilerleyen zamanda bakarız aksiyon aramak istersem. Muhtemelen saha dolabı uzak diye bize gelen hız düştü ki o kadar metre içerisinde yok elektrik direkleri yok bilmem nesi de hesaba katınca gene de aşırı derece de düşük gibi geliyor bana. Yani ev tesisatını da yenilesem ki yeniledik ana tt ye ait olan kabloyu onun ucundan cat6 ile bağlayıp içeriye soktuk gene de bir etkisi yok yani hız artması konusunda. Milletin evinin dibine saha dolabı kurulu 1 metre ya var ya yok 100 alıyor vdsl den biz 345 metre ötede kalmışız şansımıza tüküreyim. En tilt olduğum nokta da yukarıya 4 tane yeni site yapıldı yani aramızda o kadar metre farkı yok
100 metre bilemedin max 200 metre var onlar fiber optik altyapı alıyor biz niye VDLS alıyoruz lan indireydin aşağıya 4 tane daha ev var bizimle beraber. Konuşsak etsek indirtebilir miyiz acaba.
Paket konusunda da 75 likle 50 liğin arasında 20 tl oynuyor 75 likle 100 lüğün arasında 10 tl oynuyor. Fiyat konusunda tt zaten pahalı kalıyor da türknet alsak ta onun da prensibi yok hemen hemen fiyat olarak yakınlar zaten. Şimdi bunu aldık 2 sene kafa rahat sabit fiyattan ama türknette ne olacağı belli değil. Çoğu ISS de 50 vermiyor ya 35 ya 100. Veren oris telekom vardı güvenemedim hakkında çok şikayet var. Başka ISS ler de buldum önereni fazla yok şikayeti çok. Aldık artık.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı