VDSL internet önerisi

BatuhanGu

Decapat
Katılım
1 Temmuz 2018
Mesajlar
22
Merhabalar, kullandığım internet taahhüt dolayısıyla D-Smart fakat aldığım değerler hiç iç açıcı değil. 50Mbit down 8 upload paketimde aldığım değerler bu. Ayrıca akşam 20.00 ve 00.00 arası download 2-3MBIT'e düşüyor. Gördüğünüz gibi İstanbul'da aldığım ping değeri 33MS Almanya serverlarında aldığım ping değeri 80MS. Online oyun oynadığımdan dolayı benim için ping değerleri çok önemli. Comnet görüyorum etrafta nedir? Ne değildir? Yorumlarınızı bekliyorum altyapım 80Mbit download 8 upload civarı destekliyor.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2020-12-17_130446.png
    resim_2020-12-17_130446.png
    45,7 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Modem hat değeri derken? Konuyla ilgili pek bilgim yok. Ne yapıcağımı söylerseniz paylaşayım.

Modem hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
NetSpeed, TurkNet, Millenicom öneririm.

Önceden TurkNet ADSL kullanıyordum. Hız konusunda pek bir sorunum yoktu fakat ping değerleri onda da 82MS civarıydı benim için önemli olan ping olduğu için pek tercih etmek istemiyorum açıkçası.
 
SNR değeriniz çok düşük o yüzden 50 Mbit'i tam olarak alamıyorsunuz, eğer 30 - 35'den fazla hız alırsanız kopmalar olabilir, ping değeri ise tamamen altyapıyla alakalı ISS değiştirdiğinizde çok fark olacağını zannetmiyorum altyapı değişmedikçe veya fibere falan geçmedikçe pek değişmez.
 
Evinize gelen kabloda bir problem olabilir, splitter eski veya arızalı olabilir bunlar SNR düşüklüğüne sebep olur, modeme gelen DSL kablosuna bir bakın derim.
 
Netspeed, Türknet, Millenicom öneririm.
Ben Türknete geçmeyi düşünüyordum. Ama sayfalarında son yorumlarını okudum, herkes çok kötü yorumlar yapmış. Hizmet falan alamıyorlarmış, iptal ettirmek isteyenler iptal ettiremiyormuş. Başka internet sağlayıcılarının sayfalarına bakıyorum, yine son yorumlarında kötü yorumlar var. Ne yapacağımı şaşırdım ne önerirsiniz ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı