VDSL internetim sürekli kopuyor

Makaleler
1
Daha fazla  
İnternet ortalama 1 dk'da bir kopuyor ve tekrar bağlanıyor. Koptuğu zaman modem ayarlarından baktığımda DSL hat değerleri şöyle gözüküyor:
AdsSSız.png

Bağlantı sağlamken böyle gözüküyor:
Asssdsız.png

Bunun sebebi ne olabilir? Türknet kullanıyorum ve arıza kaydı oluşturdum. Bir anda neden download o kadar düşüyor? Bir aydır böyle arada sırada oluyordu şimdi ortalama 1-2 dakikada bir kopuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarı ile VAE'desin ve portu TT belirliyor, kısaca eldeki kötü portu sana itelemişler yoksa - SNR imkansız.
Bu durumla ilgili olarak 5. arıza kaydım bir ayda. Eskiden 100 bin üstü gelen bir portdaydım ve sorun yoktu. Sonra baktım hız 80 bine düşmüş anladım portun değiştiğini ama sorun olmaz diye düşündüm. Durum ortada. Bunu bu yıl 2. yaşayışım. ilkinde 5 günde düzelttiler. Şuanda bir aydır durum bu. Ve işin garibi saat 13 gibi başlıyor gece 20 gibi sona eriyor.
Aynı sorunu yaşıyordum port değiştirince çözüldü. Port kaldırmıyor demişlerdi.
Desteğe yazacağım.
CRC hatalarını gösteren bir yer yok mu bu modemde? Port veya iç tesisat sorunu gibi duruyor.
CRC dediğiniz şey nerede bulunuyor genel olarak ? Belki varıdr. İç tesisatınızı kontrol edin dediler klasik olarak. Elektrikçi çağırdım değişik bir aletle kontrol etti tesisat sıkıntısız dedi.
Muhtemelen portundan kaynaklı bir problem yaşıyorsun. Turknet'e bu iki fotoğrafı da mail olarak yolla, onlar da Telekom ile iletişime geçip portunu değiştirecekler.
Desteğe yazarak mail atacağım. İlk olduğu zaman bana dediler bir problem göremedik. Bir kere daha kayıt oluşturdum bu seferde sorunu çözdük dediler. Ama bir şey değişmedi. Bende Şikayetvar.com'a yazdım. Oraya yazınca ciddiye alıp düzelttiler. Şuanda bana desteğin yazdığı cevap bu: Merhaba, Türk Telekom saha ekibi santral ve binanızdaki ankastre kutusu arasında bulunan fiziksel bağlantıyı kontrol ederek sorunu çözdü. TurkNet bağlantı noktasındaki son incelemeleri yapıyoruz. Kısa bir süre içinde bağlantı sağlayabileceksiniz. Bağlantınızın aktif olup olmadığına dair sizi teyit almak için kısa bir süre içinde arayacağız. Bu nasıl bir çözmektir arkadaş ? 1 dakika düzgün bağlanamıyorum.
Yan komşu tt ile konuşuyordu şans eseri rastgeldim. Sorun ne falan derken sıkıntı saha dolabındaymış. Bu gün dolabın devre kartını yenilediler. Sorun kalmadı gibi uzun kullanımda sorun olursa yazarım. hat değerlerim böyle şuanda:
Adaaaaaasız.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı