VDSL modem bağlantı gücü sorunu ve modem önerisi

iReeKaa

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2020
Mesajlar
161
Yer
BOLU
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
LABORANT
Arkadaşlar 1 ay önce kadar Millenicom'a geçiş yaptım ve 35 MB download 6 MB upload verilecek dendi. Upload da sıkıntı olmadı ama dowland nadiren 22-23 genelde 17-18 MB arasında gidiyor. Defalarca müşteri hizmetleriyle konuştuk, en son modeminiz eski dediler değiştirebilirsiniz dediler. Gerçekten de modem 6-7 senelik modem ama bilemedim şu an modeme para vermek de işime gelmiyor. Kutu uzaklığı yaklaşık 250 metre kadar ve bina 3 yaşında daha yeni altyapı çalışması yapıldı gayet iyi denildi. Sizce problem modemden kaynaklı olabilir mi ve uygun fiyata güzel bir modem önerebilir misiniz?
Şu an kullanıdığım modem de bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerlerinizi atar mısınız? Ayrıca hız testini kablosuz olarak yapıyorsanız bir de kablolu olarak yapmayı deneyin.
 
Bence modem masafına gireceğinize router alın. Hem fiber falan geldiği zaman router daha iyi bir yatırım olur. Mevcut modeminize bağlar kullanırsınız routerı. Hemde daha ucuz routerlar.
 
Bence modem masafına gireceğinize router alın. Hem fiber falan geldiği zaman router daha iyi bir yatırım olur. Mevcut modeminize bağlar kullanırsınız routerı. Hemde daha ucuz routerlar.
Dediğiniz hakkında bir fikrim yok açıklar mısınız rica etsem
 
Şimdi normalde bu klasik modemlerin içinde hem router hem modem oluyor. Yani telefon ya da televizyon (DSL modemlerde telefon) hattından alınan analog sinyalleri bilgisayarın anladığı dijital sinyallere çevirir. Router is bu sinyalleri yayar. Yani routerınız yoksa sadece bir cihazınızı kabloyla internete bağlayabilirsiniz. Yeni modemlerin içine router entegre halde gelir. Ama siz isterseniz ayrı bir router da alabilirsiniz. Modemler sadece sinyali çevirdiğinden kapsama alanı gibi şeyler onu ilgilendirmez. O sebeple siz sadece bir router alsanız ve bunu modeminize bağlasanız Ethernet kablosuyla. Hem çekim gücünüz artar hem kapsama alanınız artar hem de kaliteli bir şey alırsanız çift bantlı internete sahip olursunuz bu da 2 cihazı bağladığınızda farklı bantlardan bağlayıp birbirinin aldığı internete karışmamasını sağlar. Routerlaeın içinde modemlere göre bir modül daha eksildiğinden fiyatı da daha düşüktür.
 

Geri
Yukarı