VDSL Pakete Geçiş

Adım Fatih

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
E-Ticaret
Selamlar arkadaşlar, Milleni servis sağlayıcısının ADSL 16Mbps paketini kullanıyorum, geçen aya kadar altyapım 16 destekliyorken, bu ay baktığımda 66Mbps olduğunu gördüm, saha dolabı ortalama 250 metre civarı uzaklıkta, servis sağlayıcıyı arayıp paketimi yükseltmek istiyorum dediğimde, bir müşteri temsilcisi bu işlemin ay başında yapılabileceğini söyledi tamam deyip, kapatıp tekrar aradım, diğer temsilci ise anında değişiklik yapılacağını söyledi, kafam karıştı bu konuda, anında değişiyor mu, kesinti yaşanıyor mu, bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de TT'nin VDSL altyapısında Millenicom kullanıyorum. Abone olduğumda 35 Mbps'lik tarifeyi seçmiştim. Sonra da 50 Mbps'lik tarifeye geçiş yaptım. Müşteri temsilcisiyle görüştüğümde onay verdiğim an o tarifeye geçişim sağlandı ama bir sonraki ayın ilk gününden itibaren kullanmaya başladım. Yani bugün tarife değişikliğini onaylarsanız kasım ayının ilk gününden itibaren kullanmaya başlarsınız. Ekim ayı faturası önceki tarifeye göre gelir, kesinti yaşanmaz.

Özet: 10 dakikada (santrali aramaları, oradaki adamın ayarlaması falan) geçmek mümkün.

Oturduğum yere altyapı geldiğinde 1 yıl boyunca telefonla ve müdürlüğe giderek denedim ve olmadı.
Her site farklı şey söylüyordu. Bazısı port yok, bazısı altyapı 16, bazısı altyapı 75, bazısı hiç altyapı yok diyordu. Aradığımda da benzer şeyler söylendi.
Müdürlüğe 3. gidişimde sizin orada altyapı var. Dolusuyla da port var denildi ve oracıkta VDSL'e geçtim. Eve geldiğimde ADSL modemim artık hat VDSL olduğu için çalışmıyordu. VDSL modem olsaydı kesinti yaşanırdı ama en fazla 5-10 dakika olurdu.
Türk Telekom'a laf geçiremedikleri için seni oyalıyorlar bence.

Ben de TT'nin VDSL altyapısında Millenicom kullanıyorum. Abone olduğumda 35 Mbps'lik tarifeyi seçmiştim. Sonra da 50 Mbps'lik tarifeye geçiş yaptım. Müşteri temsilcisiyle görüştüğümde onay verdiğim an o tarifeye geçişim sağlandı ama bir sonraki ayın ilk gününden itibaren kullanmaya başladım. Yani bugün tarife değişikliğini onaylarsanız kasım ayının ilk gününden itibaren kullanmaya başlarsınız. Ekim ayı faturası önceki tarifeye göre gelir, kesinti yaşanmaz.
Konuştuğum ilk temsilci sizin dediğinizi söyledi, ikincisi ise anında hızın yükseleceğini, kafam karıştı açıkcası.
Özet: 10 dakikada (santrali aramaları, oradaki adamın ayarlaması falan) geçmek mümkün.

Oturduğum yere altyapı geldiğinde 1 yıl boyunca telefonla ve müdürlüğe giderek denedim ve olmadı.
Her site farklı şey söylüyordu. Bazısı port yok, bazısı altyapı 16, bazısı altyapı 75, bazısı hiç altyapı yok diyordu. Aradığımda da benzer şeyler söylendi.
Müdürlüğe 3. gidişimde sizin orada altyapı var. Dolusuyla da port var denildi ve oracıkta VDSL'e geçtim. Eve geldiğimde ADSL modemim artık hat VDSL olduğu için çalışmıyordu. VDSL modem olsaydı kesinti yaşanırdı ama en fazla 5-10 dakika olurdu.
Türk Telekom'a laf geçiremedikleri için seni oyalıyorlar bence.
Modemim VDSL, üniversitede kendi evimde VDSL hat kullanıyordum. Aslında ay başı geçmek sorun değil, kafamı kurcalayan kesinti olup olmaması o kadar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı