VDSL SNR margin değerleri düşük çıkıyor ve internet sürekli çöküyor

Hocam bağlantı hızı hiç sabit değil, upload çoğu zaman sabit ama download ortalama 20 mbps, internet çekmediği zaman 0.30 Mbps'ye kadar düşüyor iyi çekerse 40 Mbps'leri görüyor. Bir bakıyorsun hiç çekmiyor bağlantı kopuyor komple kendine gelmesi çok zaman alıyor
Hocam standartları düşünürsek kötü. Normalde 8'den aşağı inmemesi gerek sonradan düştükçe. Hız değerleriniz kaç? Bunu da atabilir misiniz?

Hocam iss nedir tam olarak

İnternet servis sağlayıcısıymış sanırım, altyapı turktelekom ama biz interneti turknet üzerinden aldık

Hocam deyimleri çok anlamadım, ama daha ekiplere hiç basvurmadık internet çekmiyor diye, İnterneti 10 gün kadar önce bağlattık sadece onlar geldi, ilk gelenler saha ekipi olduklarını sadece panodan eve kadar hat çekip gideceklerini söylediler ve 2 telli kabloyu balkona çekip gittiler, ondan bir kaç gün sonrada o kabloyu ek yapan şahıs geldi ve bağlantıyı yapıp gitti
Hocam demeye çalıştığım şey biraz teknik kaçtı. Kabaca şöyle diyeyim çok kötü sinyal var. Dediğim gibi o bandı söküp Yak-1 boncuk ile düzgünce ek yapın. Baktınız hala böyle oluyor panodan direkt eksiz CAT6 kablo çektirin.

Hocam bağlantı hızı hiç sabit değil, upload çoğu zaman sabit ama download ortalama 20 Mbps, internet çekmediği zaman 0.30 Mbps'ye kadar düşüyor iyi çekerse 40 Mbps'leri görüyor. Bir bakıyorsun hiç çekmiyor bağlantı kopuyor komple kendine gelmesi çok zaman alıyor.

Hocam ISS nedir tam olarak.

İnternet servis sağlayıcısıymış sanırım, altyapı Türk Telekom ama biz interneti TurkNet üzerinden aldık.

Tamam net anlamak için soruyorum TT ekipleri balkondaki kabloya gelip işlem yaptılar. Daha sonrasında TurkNet ekibi gelip jumper bağlayıp modemi kurdu değil mi?

Çok teşekkürler hocam, Allah razı olsun hepinizden
Hocam demeye çalıştığım şey biraz teknik kaçtı. Kabaca şöyle diyeyim çok kötü sinyal var. Dediğim gibi o bandı söküp Yak-1 boncuk ile düzgünce ek yapın. Baktınız hala böyle oluyor panodan direkt eksiz CAT6 kablo çektirin.

Hocam gelenlerin kime bağlı olduklarını hiç sormadım fakat turktelekom olduğuna eminim
Tamam net anlamak için soruyorum TT ekipleri balkondaki kabloya gelip işlem yaptılar. Daha sonrasında TurkNet ekibi gelip jumper bağlayıp modemi kurdu değil mi?

Çok teşekkürler hocam, Allah razı olsun hepinizden.

Hocam gelenlerin kime bağlı olduklarını hiç sormadım fakat Türk Telekom olduğuna eminim.

Arıza kaydı açın TT tarafı gelip kabloyu değiştirsin ücreti yok zaten TurkNet yansıtmıyor olarak biliyorum gidip de elektrikçiye para bayılmayın normalde TT tarafı evin içerisine kadar kablo bırakmak zorunda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı