VDSL tesisatı hız için uygun mu?

Onur E

Kilopat
Merhaba,

İnternette switchten modeme çekilen tesisatta CAT6 kablo kullanılıp RJ45 to RJ11 dönüştürücü ile modeme bağlanırsa hızın arttığını gördüm. Evimdeki tesisat fotoğraflardaki gibi. 50Mbps civarı hızlar alıyorum Max. Altyapım ise 66 destekliyor.

Tesisatım hangi seviye gibi gözüküyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-08-18-14-49-18-236_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-08-18-14-49-18-236_com.miui.gallery.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 40
Paketinizin üstünü görmeniz biraz zor. Harici olarak binanızda o markanın kutusu varsa 100mbps lik hızı alabilirsiniz ama paketinizinde 100 olması lazım. altyapınız 66 olsa bile verir o değeri.

Merhaba,

İnternette switchten modeme çekilen tesisatta CAT6 kablo kullanılıp RJ45 to RJ11 dönüştürücü ile modeme bağlanırsa hızın arttığını gördüm. Evimdeki tesisat fotoğraflardaki gibi. 50Mbps civarı hızlar alıyorum Max. Altyapım ise 66 destekliyor.

Tesisatım hangi seviye gibi gözüküyor?
Tesisat yenilenecek ise CAT6 kablo kullanılması tabi ki daha sağlıklı olur, ama hiç fark etmeye de bilir. Herhangi bir dönüştürücüye gerek yok, CAT6 kablo döşenecek, 8 telin 2si kullanılarak bağlantı yapılacak, ev tarafındaki 2 telin ucuna ister rj11 uç çakın modeme takın (kimi tel kalın olduğundan çakılmayabilir) yada direk telefon prizi yapın, sonra modeme bağlayın. Modem ara yüzünden resim atarsanız daha detaylı bakılır altyapınıza.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı