VDSL vs Fiber

Dediğiniz kadar bilgi sahibi değilim hocam. Bizim bloğun başında dolap olmasına rağmen bizim eve fiber veremeyeceklerini söylediler ve yıllar sonra yeni dolap geldi sokağa. Sokaktaki fiber kutusunda da belirli sayıda giriş var, bu yüzden bu şekilde belirttim.
Anladım, OFSD'den bahsediyorsan, yukarıda çoklamalar ile ilgili bilgi verdim, sebebi o.

Hocam o zaman mesele port değil Fiber kutusunda boş giriş olmaması doğru mudur?

Mesajdaki yanlışı düzelteceğim bu şekildeyse.
Öyle birşey değil, Bak, GPON Kartlarda 1:128 çoklama yapıldı diyelim, ODF'lerde 1:4 OLT'lerdeki kartta 20 port üzerinden her porta ortalama 2047 kişiye ulaşıyor. OFSD'ye gelince 144 çoklamaya yapılarak switchler ile binalara dağıtıldı, sizin binaya gelmedi, bunun sebebi OLT yetersizliği ve rota. OLT'ler ONT'yi Besler, Planlama bu şekilde yapılır, ileri de Upgrade gidilerek, sorun ortadan kalkar. Ben biraz teknik anlatırım, anlaşılması zordur.

Öyle birşey değil, Bak, GPON Kartlarda 1:128 çoklama yapıldı diyelim, ODF'lerde 1:4 OLT'lerdeki kartta 20 port üzerinden her porta ortalama 2047 kişiye ulaşıyor. OFSD'ye gelince 144 çoklamaya yapılarak switchler ile binalara dağıtıldı, sizin binaya gelmedi, bunun sebebi OLT yetersizliği ve rota. OLT'ler ONT'yi Besler, Planlama bu şekilde yapılır, ileri de Upgrade gidilerek, sorun ortadan kalkar. Ben biraz teknik anlatırım, anlaşılması zordur.
Hocam evin bulunduğu bloğun üstündeki fiber dolabından getirilememe sebebi yol mudur o zaman, çünkü upgrade yapıp o dolaptan getirmek yerine yeni fiber dolabı getirdiler sokağa. Ve getirilen dolap çok daha yakın eve. O dolapta bizim kabloyu takacak yer olmaması gibi bir sorun yok anladığım kadarıyla, dolaplarda bina sınırı yok yani doğru mudur? Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

@aslavarolmadıki Fiber dolabından kasıt nedir o önemli. OFSD mi, Tip kabinler mi? OFSD ile TİP kabinler farklıdır.

OFSD, içinde kasetler bulunan, pasif dolaptır. Bu dolapta çoklama, switchleme yapılır. Yani, dairelere çoklanan hat, binalara gelir.

Eğer ki TİP kabin ise, İçinde ODF var ise, FTTH verilebilir fakat, OFSD üzerinden veriyorlar genelde. Müsait olduğunda yeni konu aç, beni de etiketle, bilgi veririm, rica ederim.

@aslavarolmadıki Fiber dolabından kasıt nedir o önemli. OFSD mi, Tip kabinler mi? OFSD ile TİP kabinler farklıdır.

OFSD, içinde kasetler bulunan, pasif dolaptır. Bu dolapta çoklama, switchleme yapılır. Yani, dairelere çoklanan hat, binalara gelir.

Eğer ki TİP kabin ise, İçinde ODF var ise, FTTH verilebilir fakat, OFSD üzerinden veriyorlar genelde. Müsait olduğunda yeni konu aç, beni de etiketle, bilgi veririm, rica ederim.
Teşekkür ederim hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı