VDSL2 hat değerlerim iyi mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.65GHz PBO
MOBO: ASUS B450M DRAGON
GPU: PALIT RTX 3060
DISPLAY: AOC 25G3ZM 240Hz 0.5Ms AH-VA
Selamlar, Türk Telekom 35 Mbps tarifesini kullanıyorum ve hat değerlerim bu şekilde. Kapımın direkt olarak önünde üzerinde Türk Telekom yazan beyaz bir kutu var. Fiber kutusu muhtemelen çünkü Türk Telekom sitesinden hız sorgulama yaptığımda hattım VDSL olsa da "fibernet hizmeti alabilirsiniz" yazıyor. Ben 100 Mbps tarife satın alsam ve 75'e sabitletsem sorun yaşar mıyım? Modem arayüzünde gördüğüm kadarıyla sabitlemezsem sorun yaşayacağım.
Not: Türk Telekom çalışanının dediği: Zayıflama değerleriniz çok iyi, 100 Mbps rahatlıkla alırsınız. (ben zayıflama değeri ne bilmiyorum. Tahminimce uzaklıktan bahsediyor).

1611908509359.png

Selamlar, Türk Telekom 35 Mbps tarifesini kullanıyorum ve hat değerlerim bu şekilde. Kapımın direkt olarak önünde üzerinde Türk Telekom yazan beyaz bir kutu var. Fiber kutusu muhtemelen çünkü Türk Telekom sitesinden hız sorgulama yaptığımda hattım VDSL olsa da "fibernet hizmeti alabilirsiniz" yazıyor. Ben 100 Mbps tarife satın alsam ve 75'e sabitletsem sorun yaşar mıyım? Modem arayüzünde gördüğüm kadarıyla sabitlemezsem sorun yaşayacağım.
Not: Türk Telekom çalışanının dediği: Zayıflama değerleriniz çok iyi, 100 Mbps rahatlıkla alırsınız. (ben zayıflama değeri ne bilmiyorum. Tahminimce uzaklıktan bahsediyor).

Eki Görüntüle 857065

90 Mbps civarı alırsınız.

Eki Görüntüle 857065
Upload 30Mbps‘e kadar Download ise 85Mbps’e kadar. SNR yanlış hatırlamıyorsam orta seviyede. 100Mbps almanız biraz zor.

Teşekkürler, Türk Telekom'dan 100 MBPS alacağıma taahhüt bitince başka sağlayıcıdan da hizmet alabilirim. Önerdiğiniz bir sağlayıcı var mı? Comnet düşünüyordum ben.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı