VDSL2 hat değerlerim nasıl?

380015

Hectopat
Türk Telekom da ki ve TurkNet'deki arkadaşlar sürekli hat değerlerim normal ve evinize 50 Mbps kesintisiz geliyor diyorlar ama benim için Valorant oynamak tam bir işkence %20 paket kaybından aşağı inmiyor modem arayüzündeki hat değerlerini yüklüyorum. Ben ne talep etmeliyim bu sorunu nasıl çözebilirim? Müstakil evde oturuyorum kablo evin önündeki telefon direğini üstünde ki kutudan geliyor ve 10 yıllık siyah biraz kalın bir bakır kablo.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-03-14 183237.png
    Ekran görüntüsü 2023-03-14 183237.png
    35,5 KB · Görüntüleme: 72
  • Ekran görüntüsü_20230215_185817.png
    Ekran görüntüsü_20230215_185817.png
    31,7 KB · Görüntüleme: 66
  • Ekran görüntüsü_20230219_015047.png
    Ekran görüntüsü_20230219_015047.png
    56,5 KB · Görüntüleme: 66
Sizinkiyle birebir aynı sorunları yaşıyorum ancak çözüm bulamadım. Sadece uzun uğraşlar sonucu direkten evime gelen bakır kabloyu yenilettim ama o direğe gelen diğer kablo 25 senelik, onu yeniletemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra saldım bende. Bana bir ara muhtarlığa dilekçe vermeyi deneyin diye saçma bir öneride bile bulundular.

Sizinkiyle birebir aynı sorunları yaşıyorum ancak çözüm bulamadım. Sadece uzun uğraşlar sonucu direkten evime gelen bakır kabloyu yenilettim ama o direğe gelen diğer kablo 25 senelik, onu yeniletemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra saldım bende. Bana bir ara muhtarlığa dilekçe vermeyi deneyin diye saçma bir öneride bile bulundular.

Bir keresinde TurkNet bana mahallede imza toplayıp Türk Telekom'a dilekçe vermem gerektiğini söylediler yoksa başka türlü yapmazlarmış. Türk Telekom tekel olarak almış eline 30 yıllık tesisatla insanlara rezil internet satıyor ve bunu düzeltmeyi de reddediyor. Her seferinde destek kaydı açıyorum böyle kötü şöyle kötü ertesi sabah bir mail geliyor 10 saattir modeminize kesintisiz 51 Mbps internet geldiği tespit edildi ve destek kaydınız sonlandırıldı şaka gibi.

Vallahi bende internetten bütün yollardan altyapı yenilenme talebi ilettim. CİMER'den BTK'sına kadar, CEO'lara mail bile attım. En sonunda bir görevli yollayıp kontrol ettirdiler, adam inceledi ve ortalama 15 metrelik bir kazı yaparak bana fiber getirebileceklerdi. Ancak tabii ki TT projeyi onaylamadı. 13bin TL verirsem yapabileceklerini söylediler bir de. Umarım en kısa sürede TT'dan kurtulabiliriz.

Vallahi bende internetten bütün yollardan altyapı yenilenme talebi ilettim. CİMER'den BTK'sına kadar, CEO'lara mail bile attım. En sonunda bir görevli yollayıp kontrol ettirdiler, adam inceledi ve ortalama 15 metrelik bir kazı yaparak bana fiber getirebileceklerdi. Ancak tabii ki TT projeyi onaylamadı. 13bin TL verirsem yapabileceklerini söylediler bir de. Umarım en kısa sürede TT'dan kurtulabiliriz.

TT devletin bir kurumu iken nasıl çalışıyordu bilmiyorum ama özelleştirilmiş hali tam bir rezil. Hiçbir şikayet kaydına bakmıyor bende her yolu denedim buna TT müşterisi olmaya çalışmak dahil adamlar ismimi almışlar TT geçiş işlemimi altyapı yok diyerek iptal ettirdiler o derece işten kaçmak için her şeyi yapıyorlar. Şikayet kayıtlarına %100 eminim bilgisayar başında birisi görevli gitti baktı bir şey yok diye kayıt ettirmiyorsa bir şey bilmiyorum. Deneyecek yol kalmadı artık tek seçenek kaldı ne kadar pahalı da olsa Superbox almak ping değerleri falan yüksek ama en azından paket kaybı olmayan stabil bir internet sunuyorlar.

Ben son çare olarak Keenetic Hero modem aldım. CRC ve fec hatalarına karşı tam bir canavar çıktı kendisi.
QoS açarak bufferbloat sorununu çözdüm. Ayrıca her gece 3'te modemi kendi kendini resetlemesini ayarladım. En azından bir süredir hat kopmalarım olmamaya başladı.

Ben son çare olarak Keenetic Hero modem aldım. CRC ve fec hatalarına karşı tam bir canavar çıktı kendisi.
QoS açarak bufferbloat sorununu çözdüm. Ayrıca her gece 3'te modemi kendi kendini resetlemesini ayarladım. En azından bir süredir hat kopmalarım olmamaya başladı.

Geceleri 3-4 saatliğine stabil bir internet almasam bende modemi değişltirirdim ama modemle alakalı değil kendi altyapılarının yoğunluğu kaldıramayaşından. Belki bir gün denerim ama teşekkürler hocam.

Geceleri 3-4 saatliğine stabil bir internet almasam bende modemi değişltirirdim ama modemle alakalı değil kendi altyapılarının yoğunluğu kaldıramayaşından. Belki bir gün denerim ama teşekkürler hocam.

Bende CRC patlaması oluyordu o da internetin kopmasına sebep oluyordu. Bu yüzden modem değiştirdim ben. CRC hatalarına karşı oldukça dayanıklı ve her gece otomatik resetleme yaptırdığım için kopmadan kullanabiliyorum.

Bir şekilde olumlu bir aksiyon alırsanız beni de bilgilendirin lütfen :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı