VDSL2 hattıma 100 Mbps hız alamıyorum

Kablo yeni çekildiyse ve DSLAM kilitli değilse gelmesi gerek diye düşünüyorum ama kablo 20 yıllık kadarsa orada sıkıntı çıkabilir.
Hocam bina taş çatlasa 2 senelik ve internet yaklaşık 1 sene önce geldi kabloların eski olduğunu düşünmüyorum eğer Türk Telekom eski kablo bağlamadıysa. Umarım fiber internet bir an önce gelir bunlarla uğraşmama gerek kalmaz :)

Hocam bina taş çatlasa 2 senelik ve internet yaklaşık 1 sene önce geldi kabloların eski olduğunu düşünmüyorum eğer Türk Telekom eski kablo bağlamadıysa. Umarım fiber internet bir an önce gelir bunlarla uğraşmama gerek kalmaz :)
Boşverin hocam boşuna bakır ile uğraşmayın gerek yok zaten fiber geldi gelecek.

Buradan şikayette bulunun çalışmaların hızlandırılması diye.

1. ve 2. şikayette TT ilgileniyor 3. şikayette BTK devreye giriyor işler o zaman hızlanır tüm site/apartman bu şekilde şikayet etsin hemen bitirirler.

@suzerain kullanıığınız modem TP-Link TD-W9970V3 galiba bu modemi çıkarıp ta gidip normal bir modem takarsan Max hızın artacak ben sendeki modemden ASUS DSL N16 modeme geçtim ve 24 SNR ile 105 Mbps yükseldi TP-Link TD-W9970V3 kullanırken Max 78 Mbps'di ve VDSL kullanıyorsan bağlı olduğun saha dolabından başka birine internet bağlantısı yapıldığında emin ol senin SNR değerin düşüyor şu corona sürecinde sokakta 2 kişi internet aldı ve SNR 24'den 20'ye düştü senin kablolarında sıkıntı yoksa bile çok fazla umutlanma ve uğraşma ben sitede falan oturmuyorum sokaktan dilekçe topladım müdürlüğe verdim fiber gelmedi BTK üzerinden şikayet bıraktım dilekçeleri tarattım attım fiber gelmedi kendi keyifleri isterse getiriyorlar yoksa planlanmış fiber çalışması yok deyip şikayetini arıza kaydını kapatıyorlar. Kullandığım pakette Türk Telekom'un 35 Mbps'lik bir paketi.

Boşverin hocam boşuna bakır ile uğraşmayın gerek yok zaten fiber geldi gelecek.

Buradan şikayette bulunun çalışmaların hızlandırılması diye.

1. ve 2. şikayette TT ilgileniyor 3. şikayette BTK devreye giriyor işler o zaman hızlanır tüm site/apartman bu şekilde şikayet etsin hemen bitirirler.
Btk ya şikayet edersem ağır kaçabilir hocam dün sabah santralden ve müşteri hizmetlerinden aradılar :D
@suzerain kullanıığınız modem TP-Link TD-W9970V3 galiba bu modemi çıkarıp ta gidip normal bir modem takarsan Max hızın artacak ben sendeki modemden ASUS DSL N16 modeme geçtim ve 24 SNR ile 105 Mbps yükseldi TP-Link TD-W9970V3 kullanırken Max 78 Mbps'di ve VDSL kullanıyorsan bağlı olduğun saha dolabından başka birine internet bağlantısı yapıldığında emin ol senin SNR değerin düşüyor şu corona sürecinde sokakta 2 kişi internet aldı ve SNR 24'den 20'ye düştü senin kablolarında sıkıntı yoksa bile çok fazla umutlanma ve uğraşma ben sitede falan oturmuyorum sokaktan dilekçe topladım müdürlüğe verdim fiber gelmedi BTK üzerinden şikayet bıraktım dilekçeleri tarattım attım fiber gelmedi kendi keyifleri isterse getiriyorlar yoksa planlanmış fiber çalışması yok deyip şikayetini arıza kaydını kapatıyorlar. Kullandığım pakette Türk Telekom'un 35 Mbps'lik bir paketi.
Modem 300 Mbps ye kadar destekliyor diyorlar ve apartman girişine fiber ankastresi konuldu bence gelecek fiber internet

BTK'ya şikayet edersem ağır kaçabilir hocam dün sabah santralden ve müşteri hizmetlerinden aradılar :D.

Modem 300 Mbps'ye kadar destekliyor diyorlar ve apartman girişine fiber ankastresi konuldu bence gelecek fiber internet.

Modem desteklemiyor demedim hocam eğer ki Türk Telekom'un verdiği herhangi bir modem yerine bir modem üreticisini ürettiği sıradan bir VDSL modeme bile geçsen Max hızın yükselecek. Hem o 300Mbps 300Mbps hız anlamında değil.

Modem desteklemiyor demedim hocam eğer ki Türk Telekom'un verdiği herhangi bir modem yerine bir modem üreticisini ürettiği sıradan bir VDSL modeme bile geçsen Max hızın yükselecek. Hem o 300Mbps 300Mbps hız anlamında değil.
Anladım hocam sizce hızın düşük olması modem yüzünden midir çünkü kablolar eski değil santrale de oldukça yakınım

Anladım hocam sizce hızın düşük olması modem yüzünden midir çünkü kablolar eski değil santrale de oldukça yakınım.

Türk Telekom'un verdiği modemler her değeri doğru vermiyor başka modem ayarlayıp denersen göreceksin zaten ben çok uğraştım daha iyi bir internet için 4 tane modem denedim Türk Telekom'un çektiği kabloları kendim komple değiştirdim ama sadece masraf yaptım dediğim gibi modem arayüzündeki değeri yükseltmek istiyorsan modemi değiştirmen bile yeterli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı