Çözüldü VDSL2 Vectoring Teknolojisi Nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Türkiye VDSL2 17a'dan öteye gidemedi. TurkNet 35b'yi denedi ama istedikleri verimi alamamışlar.

Biraz araştırma yaptım. Anladığım kadarıyla anlatıcam.
VDSL2 Vectoring, 35b profilini kullanıyor ve hattaki gürültüyü baya azaltıyor. Bu yüzden yüksek hızlara çıkabiliyor ve uzak noktalarda daha verimli oluyor. Uzun mesafelerde ADSL2+'dan %30 daha verimliymiş.
Kaynak : VDSL2 vectoring | Nokia
Türkiye VDSL2 17a'dan öteye gidemedi. TurkNet 35b'yi denedi ama istedikleri verimi alamamışlar.

VDSL2 Vectoring, 35b profilini kullanıyor ve hattaki gürültüyü baya azaltıyor. Bu yüzden yüksek hızlara çıkabiliyor ve uzak noktalarda daha verimli oluyor. Uzun mesafelerde ADSL2+'dan %30 daha verimliymiş.
Kaynak : VDSL2 vectoring | Nokia

Çözüm
Türkiye VDSL2 17A'dan öteye gidemedi. TürkNet 35B'yi denedi ama istedikleri verimi alamamışlar.

VDSL2 vectoring, 35B profilini kullanıyor ve hattaki gürültüyü bayağı azaltıyor. Bu yüzden yüksek hızlara çıkabiliyor ve uzak noktalarda daha verimli oluyor. Uzun mesafelerde ADSL2+'dan %30 daha verimliymiş.
Kaynak: VDSL2 vectoring | Nokia

Peki vectoring destekli modem alsam. Taksam hattaki gürültü azalar mı? Belki bizim buradaki saha dolabında 35B olabilir onu bilmiyorum. Türk Telekom ile görüşcem. Ona göre 35B destekli modem alacağım. Benimki 30A kadar destekliyor. Modem ASUS AC-750 bunda vectoring teknolojisi var mı bilmiyorum.

2020.07.28-02.41.png

VDSL2 Vectoring modemle ilgili bir şey değil DSLAM'la ilgili.
35B'nin teorik sınırı 550 metre ama 350-400 metreden sonra verimi azalıyor(Vectoring bu yüzden kullanılıyor). Yine de seni 35B'ye geçirirlerse daha yüksek hız alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
VDSL2 vectoring modemle ilgili bir şey değil Dslam'la ilgili.
35B'nin teorik sınırı 550 metre ama 350-400 metreden sonra verimi azalıyor(vectoring bu yüzden kullanılıyor). Yinede seni 35B'ye geçirirlerse daha yüksek hız alırsın.

Benim saha dolabı veya santrale uzaklığım 501 metre araya vectoring soksalar. 35B ye geçirseler. 100 Mbps alabilir miyim? İç tesisatda değişecek bu arada. Normalde 55-60 arası bir hız geliyor. İç tesisat kaynaklı düşüyor. Burada VDSL2 vectoring destekli modem diyor. Zyxel VMG3625-T20A Dual-Band AC 1200 Mbps Wireless 4 Port Fiyatı.

G.vectoring desteği senin modeminde de olan bir özellik. Yeni olan her modemde var. Benim kullandığım modemde de var. Yukarıda yanlış yazmışım modeminde desteklemesi gerekiyor. O özellik hattaki gürültüyü engelliyor ama dediğim gibi bağlı olduğun dolabın bunu desteklemesi gerek.
Soruna gelcek olursam, bence 100 Mbps alırsın.

G. Vectoring desteği senin modeminde de olan bir özellik. Yeni olan her modemde var. Benim kullandığım modemde de var. Yukarıda yanlış yazmışım modeminde desteklemesi gerekiyor. O özellik hattaki gürültüyü engelliyor ama dediğim gibi bağlı olduğun dolabın bunu desteklemesi gerek.
Soruna gelecek olursam, bence 100 Mbps alırsın.

Modemimde 35B desteği yok. En fazla 30A destekliyor. 30A aktif olsaydı alırdım diye biliyorum. Yakın bir zamanda gideceğim Türk Telekom müdürlüğüne soracağım aktifmi diye. Aktif değilse ama destekliyorsa talep etcem. Fiber gelene kadar idare edeyim en azından. ASUS'un güzel bir 35B destekeleğen modemini alırım direkt. Veya uygun bir modem alırım fiber gelene kadar kullanırım. Cevabın için teşekkür ederim.

Modemimde 35B desteği yok. En fazla 30A destekliyor. 30A aktif olsaydı alırdım diye biliyorum. Yakın bir zamanda gideceğim Türk Telekom müdürlüğüne soracağım aktifmi diye. Aktif değilse ama destekliyorsa talep edeceğim. Fiber gelene kadar idare edeyim en azından. ASUS'un güzel bir 35B destekeleğen modemini alırım direkt. Veya uygun bir modem alırım fiber gelene kadar kullanırım. Cevabın için teşekkür ederim.

Türk Telekom 17a profilini kulanıyor, Türkiye'de VDSL2 de 17a'den başka profil kulanan ISS yok diye biliyorum. Fibere geçmek en iyi çözüm olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom 17A profilini kulanıyor, Türkiye'de VDSL2'de 17aden başka profil kulanan ISS yok diye biliyorum fibere geçmek en iyi çözüm olacaktır.

Şu an fiber yok ki diye geçiyim. Olsa VDSL2'ye mi bakacağım ben. Kendileri ile konuşacağım bu durumu bayramdan sonra. Bazı yerlerde 35B aktifmiş. Bizim burada aktif ise modem alıp kullanacağım fiber gelene kadar. Ne zaman Türk Telekom getirir bilmiyor. Turkcell getirmek istemiyor. Kablonet desen altyapı yaygınlaştırmaktan korkuyor. Ama onlarda ping yüksek bu yüzden tercih etmem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı