Arkadaşlar, VDSL2 vectoring teknolojisi nedir ve Türkiye'de var mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye VDSL2 17A'dan öteye gidemedi. TürkNet 35B'yi denedi ama istedikleri verimi alamamışlar.
Biraz araştırma yaptım. Anladığım kadarıyla anlatıcam.
VDSL2 vectoring, 35B profilini kullanıyor ve hattaki gürültüyü bayağı azaltıyor. Bu yüzden yüksek hızlara çıkabiliyor ve uzak noktalarda daha verimli oluyor. Uzun mesafelerde ADSL2+'dan %30 daha verimliymiş.
Kaynak: VDSL2 vectoring | Nokia
VDSL2 vectoring modemle ilgili bir şey değil Dslam'la ilgili.
35B'nin teorik sınırı 550 metre ama 350-400 metreden sonra verimi azalıyor(vectoring bu yüzden kullanılıyor). Yinede seni 35B'ye geçirirlerse daha yüksek hız alırsın.
G. Vectoring desteği senin modeminde de olan bir özellik. Yeni olan her modemde var. Benim kullandığım modemde de var. Yukarıda yanlış yazmışım modeminde desteklemesi gerekiyor. O özellik hattaki gürültüyü engelliyor ama dediğim gibi bağlı olduğun dolabın bunu desteklemesi gerek.
Soruna gelecek olursam, bence 100 Mbps alırsın.
Modemimde 35B desteği yok. En fazla 30A destekliyor. 30A aktif olsaydı alırdım diye biliyorum. Yakın bir zamanda gideceğim Türk Telekom müdürlüğüne soracağım aktifmi diye. Aktif değilse ama destekliyorsa talep edeceğim. Fiber gelene kadar idare edeyim en azından. ASUS'un güzel bir 35B destekeleğen modemini alırım direkt. Veya uygun bir modem alırım fiber gelene kadar kullanırım. Cevabın için teşekkür ederim.
Türk Telekom 17A profilini kulanıyor, Türkiye'de VDSL2'de 17aden başka profil kulanan ISS yok diye biliyorum fibere geçmek en iyi çözüm olacaktır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.