VDSL'de ne kadar verim alırım?

ADSL'den VDSL'e geçiş yaptın sanırım. Ne gibi değişiklikler oldu mesela? Ben ping sorunu yaşıyorum, biraz etki etsin yeterli benim için.
Öncelikle ben de oyun oynadığım için ping sorunu oluyordu ve evdekiler de internet kullandığı için ping sorununun kaynağı ADSL olması yani hızın düşük olmasıydı diye düşünüyorum. Ayrıca zaten ADSL'den VDSL'e geçmen bi 10 ping CS:GO'da fark ediyor. Önceden rekabetçi maçlarda 100 MS'le oynarken çok şaşırtıcı bir değer olan 50-60 ping le oynuyorum, SuperOnline'da bu değerleri çok nadir alabilirsiniz. Ayrıca bu değerleri alırken evde 2 kişi HD kalitesinde farklı filmer izliyor kardeşim de oyun oynuyor.

TurkNet hakkında şikayet çok. Ben problem yaşadığımda, canlı olarak destek almak isterim. Sanırım TurkNet bu konuda kötü.
TürkNet'ten şikayetçi olan bir çok abonenin altyapısı berbat durumda. Sorumluluk TürkNet'e ait değil TürkTelekom altyapısını kullandığı için burada kızılması gereken TürkTelekom. TürkTelekom çalışanları ve saha ekipleri işi zorlaştırıyor. Ben bu zamana kadar ne destek kaydı açtıysam hepsine olumlu dönüş sağladı TürkNet. Altyapınız kötüyse İSS'nin yapacağı hiçbir şey yok. Ayrıca destek ekibi de en fazla 1 gün içinde sorununuzu çözmüş oluyor.

TurkNet'in aktif altyapısındasın, YAPA dedikleri altyapı yani. Taahhüt falan da olmadığı için TurkNet deneyebilirsin bence. Canlı destek konusuna gelirsek müşteri hizmetleri olan firmaların da bir farkı yok aslında. Sen sorun yaşayınca bir iki şey kontrol ediyorlar sonra arıza kaydı oluşturduklarını söylüyorlar. TurkNet'te arıza kaydını sen kendin oluşturuyorsun, müşteri hizmetleri mantığı yok. Ben kullanıyorum memnunum açıkçası. Turk Telekom altyapısından VDSL üzerinden kullanıyorum. Son 2 haftadır kopma sorunları vardı ara ara. Arıza kaydı oluşturdum ertesi gün mesaj geldi ilgileniyoruz diye. 3 gün sonra yine mesaj geldi Turk Telekom'un altyapı çalışmalarından kaynaklı olduğuyla ilgili. YAPA'nın upload hızları da yüksek oluyor, verebilecekleri maksimum hızı veriyorlar bir sınır yok.

Bende internette bir çok olumsuz yorum okuyup çok korkarak geçmiştim ama sonu güzel oldu. Bazılarının 1 ay interneti bağlanmamış ama ben Balıkesir gibi bir yer de oturmama rağmen 1 hafta içinde halloldu. Kopma vb. hiçbir şey yaşamıyorum.

Ping ise ayrı bir başlık. Eğer siz oyundayken ping yaşanıyorsa. Bu altyapı trafiği de sebep olabilir, evde telefonla bir şey yapan başka biri de sebep olabilir. Ben mesela Zyxel modem kullanıyorum ve sadece kablolu bağlantılarıma limitsiz hız sağlıyorum (PS4 ve PC). Telefonlara ve akıllı TV'lere wifi üzerinden 35mb download ve 1mb upload sağlıyorum.
TürkNet'in aktif altyapısında trafik sorunu yaşanmayacaktır.

Bu durumu çok yaşıyorum. Şöyle söyleyim, ben CS:GO'yu çok oynarım. Ani ping dalgalanması yüzünden sinir krizleri geçiriyorum. Bir kişi telefondan, herhangi bir uygulamaya girdiğinde, anlık olarak ping 300-400'lere çıkıyor. Kendi telefonumdan deniyorum, sadece bir siteye girdiğinde bile ping uçuyor. Yani VDSL'e geçtiğimde bu bahsettiğim sorunlar, biraz olsun düzelirse VDLS'e geçmeyi düşünüyorum. Yani ADSL ile VDSL arasında ping farkı var diye biliyorum. En azından böyle saçma ping dalgalanmasını çözebilir mi? Yoksa mevcut olarak ADSL kullanmaya devam mı etmeliyim?

Bu durumu çok yaşıyorum. Şöyle söyleyim, ben CS:GO'yu çok oynarım. Ani ping dalgalanması yüzünden sinir krizleri geçiriyorum. Bir kişi telefondan, herhangi bir uygulamaya girdiğinde, anlık olarak ping 300-400'lere çıkıyor. Kendi telefonumdan deniyorum, sadece bir siteye girdiğinde bile ping uçuyor. Yani VDSL'e geçtiğimde bu bahsettiğim sorunlar, biraz olsun düzelirse VDLS'e geçmeyi düşünüyorum. Yani ADSL ile VDSL arasında ping farkı var diye biliyorum. En azından böyle saçma ping dalgalanmasını çözebilir mi? Yoksa mevcut olarak ADSL kullanmaya devam mı etmeliyim?
Dostum bu sorun altyapıyla alakalı değil. Bir cihaz download yaptığı zaman simetrik hat olmadığı için hem download'ını hem de uploadını etkiliyor. Bu yüzden senin kullandığın internet hızı sınırlanmış oluyor.

Maalesef altyapı ile ilgi. İnterneti tek kullandığım zamanlarda bile sorun oluşuyor. Binanın kablolama sistemi, kutudan eve gelen kablo ve benzeri durumlar çok etkiliyor. Fiber altyapı olduğunda bu durumlar olmuyor. Evde internete 4-5 kişi bile bağlansa, ping sabit kalıyor. Ben kendim test ettim.
Fiber altyapıda simetrik hat kullanılıyor. Sorun oluşmaması gayet doğal.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı