Vector 1050W Psu Almalı mıyım?

Qkeykopat

Hectopat
VEKTOR S SERİSİ 80PLUS 1050W SİLVER GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

Benim aklımda bu var da bu konuda biraz kararsızım. Sizin düşünceleriniz nedir?
Bundan daha iyisini bulabilir miyim?
Böyle bir PSU'yu sisteme bağladıgımda, 80+ kalitesi neyi değiştirir?
Yani daha doğrusu 1050 watt kapasitesindeki bu ürün elektrik faturasına yansır mı? Sağlam bir sistem kurdugumda bana ne faydası olur bunun? Ya da bunun bir alt modelini alırsam ne değişir?

Son düzenleyen: Moderatör:
80+ sertifikaları verimlilik seviyesine işaret eder. Misal, prizden 100 watt çekiyorsanız, kullandığınız PSU 80+ Bronze sertifikasına sahipse, bu 100 watt'ın 85'ini bileşenleri beslemede kullanabilirsiniz demektir. Oradan bir elektrik tasarrufu var her şeyden önce. Daha önemlisi, bileşenleri beslemede kullanılamayan elektrik; havaya ısı olarak karışan enerjiden başka bir şey değil. Soğutma performansınıza da katkısı olacaktır yüksek verimlilik sağlayan bir PSU'nun. Tabi yüksek verimlilik sertifikasına sahip ürünler bu verimliliği daha kaliteli komponentlerle, daha başarılı üretim teknikleriyle elde ediyorlar, bu da kullanacağınız PSU'nun dayanıklılığına ve bileşenlerinize sağlayacağı güvenliğe referans olacaktır tercih anında.

Faturanıza yansıyacak miktarla ilgili merakınızı gidermek için daha yakın zamanda technopat'ta yapılan giriş/orta seviye kartlar arasındaki güç tüketim farkı ve bunun faturaya yansımasına değinen incelemeyi izleyebilirsiniz.

Aslında 1050 watt psu için güçlü bir sistemim yok ama ben sadece aradaki değerleri öğrenmek istiyorum.

80+ sertifikaları verimlilik seviyesine işaret eder. Misal, prizden 100 watt çekiyorsanız, kullandığınız PSU 80+ Bronze sertifikasına sahipse, bu 100 watt'ın 85'ini bileşenleri beslemede kullanabilirsiniz demektir. Oradan bir elektrik tasarrufu var her şeyden önce. Daha önemlisi, bileşenleri beslemede kullanılamayan elektrik; havaya ısı olarak karışan enerjiden başka bir şey değil. Soğutma performansınıza da katkısı olacaktır yüksek verimlilik sağlayan bir PSU'nun. Tabi yüksek verimlilik sertifikasına sahip ürünler bu verimliliği daha kaliteli komponentlerle, daha başarılı üretim teknikleriyle elde ediyorlar, bu da kullanacağınız PSU'nun dayanıklılığına ve bileşenlerinize sağlayacağı güvenliğe referans olacaktır tercih anında.

Faturanıza yansıyacak miktarla ilgili merakınızı gidermek için daha yakın zamanda technopat'ta yapılan giriş/orta seviye kartlar arasındaki güç tüketim farkı ve bunun faturaya yansımasına değinen incelemeyi izleyebilirsiniz.

Anladım ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim bu gerçekten baya açıklayıcı oldu :)
Orta seviye kartların arasındaki farkını izledim gerçekten çok etkileyici bu konuyu öğrendikten sonra yeniden sıfırdan bi sayfa açıp tasarruflu bir sistem toplama kararı aldım.

Bütçeye için uygunmudur bilemem ama alınacak PSU bunlardır bana göre.

SEASONIC SEA-X-750 750W 80 Plus Gold 12 cm Fan GüçKaynağı
SEASONIC SEA-X-750 750W 80 Plus Gold 12 cm Fan GüçKaynağı - Ürün Kategorileri

SEASONIC (SEA-X-850) 850W 80 Plus Gold 12 cm Fan Güç Kaynağı
SEASONIC (SEA-X-850) 850W 80 Plus Gold 12 cm Fan Güç Kaynağı - Ürün Kategorileri

SEASONIC Platinum Serisi (SEA-P860) 860W 80+ Plus Platinum Modüler Güç Kaynağı
SEASONIC Platinum Serisi (SEA-P860) 860W 80+ Plus Platinum Modüler Güç Kaynağı - Ürün Kategorileri

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı