Vefat eden kişiler nereye gidiyor?

Ben küçükken dünyanın merkezine gidiyorlar diye düşünüyordum ama ondan sonra 8-9 yaşlarında da ölüler için farklı bir gezegen varmış da Allah onları orada tutuyor diye düşünüyordum. Şu anda soracak olursan da reenkarnasyon mantıklı gibi geliyor düşünsene ölüyorsun başka birisinin bedeninde canlanıyorsun ve hiçbir şey hatırlamıyorsun belki de ölen baban karşı komşun belki de ölen dayınla yolda karşılaşmışsındır kim bilir? Paralel evren de olabilir aslında ama girdiğin zaman çıkamıycağın konulardan bir tanesi bu da. Vazgeç kanka 0:35
 
Dünya'da bildiğiniz gibi her şeyin zıttı var, iyi, kötü, sıcak, soğuk, yukarı, aşağı, milyon tane örnek verilebilir. Ya dünyanın da zıttı varsa ve vefat eden kişilerin ruhu oraya gidiyorsa ve bizim yıllardır aradığımız gezegende vefat edenler varsa ve onlar da bize ulaşmaya çalışıyorsa? Birden aklıma böyle bir şey geldi sizin de teorileriniz varsa bekliyorum.
Ateistler hadi bunu da açıklayın.
 
Öldüğünüz zaman toprağa karışırsınız.
Yıllar içinde mikroorganizmalar cesedinizi tüketir ve sizi oluşturan elementler doğaya geri kazandırılır. Öldükten sonra bile Dünya'daki diğer varlıkların yaşamasına yardımcı olursunuz ve doğa döngüsünü korumuş olursunuz. Kısaca sadece şekil değiştirirsiniz. Subnautica'nın sonundaki varlık çok güzel açıklıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
:) fazla düşünme :)
 

Dosya Ekleri

  • indir.jpg
    indir.jpg
    6 KB · Görüntüleme: 35
Bedenin curuyup topraga suya karisacak ve sonra bedenin ciceklere ve cimlere karisacak ve sonra bunu otcul havyanlar yiyecek sonra o otcul havyani insanlar yiyecek ve bu insan çocuk sahibi olacak kim oldugunu hatirlamasanda ile tekrar hayata doneceksin...
 
Öncelikle ölen kişi hemen cennet cehenneme gitmez. Ahirete biz topluca gideceğiz. Ölen kişi kabirde kalır. Melekler sorguya çekebilir. Kabir azabı çekebilir ama bunu Allah C.C. bilir. Kıyamet günü herkez ölecek ve hep birlikte ahirete yolculuk edeceğiz. İslamın verdiği bilgiler böyle.
 

Geri
Yukarı