Çözüldü Vega 3'e nasıl overclock yapılır?

• Konuyu başlatan aabcc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 4.059
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Arkadaşlar Vega 3 GPU'mun performansını arttırmak için overclock yapabilir miyim? Eğer yapılıyor ise % kaçlık FPS artışı olur?

Ekran Görüntüsü (16).png

Overclock yaparsam herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Çözüm
Oyuna göre değişir. Bellek olarak bilgisayarınızdaki RAM'i kullandığından dolayı onu değiştiremiyorsunuz. GPU Clock değerini yavaş yavaş yükselterek deneyimleyebilirsiniz. Overclock için AMD Ryzen Master kullanmanızı öneririm.
Tahminimce olsa olsa 5 FPS olur. Temelde APU sistemlerde performansı arttırmak için bellek hızlarını arttırmak gerekir. Ayrıca APU sistemler pek OC canavarı sistemler değildir. Tavsiyem hiç bulaşma :) .
Athlon 3000G ve Vega 3' e OC yapan bir adam 10 FPS artış olduğunu gözlemliyor. 10FPS çok büyük miktar ve stabil ayarlarda çok güzel ve duruma göre kullanıcıyı çok rahatlatabilir.

Athlon 3000G ve Vega 3' e OC yapan bir adam 10 FPS artış olduğunu gözlemliyor. 10FPS çok büyük miktar ve stabil ayarlarda çok güzel ve duruma göre kullanıcıyı çok rahatlatabilir.
Hocam anakartım engel olmaz değil mi (A-320M-H)? Ben sadece Core Clock'u arttıracağım değil mi? Eğer çok fazla arttırırsam bozulur mu bi'şeyler?

Hocam anakartım engel olmaz değil mi (A-320M-H)? Ben sadece Core Clock'u arttıracağım değil mi? Eğer çok fazla arttırırsam bozulur mu bi'şeyler?
Çok fazla arttırsanız mavi ekran verir. Kapanıp açılır ayarlar sıfırlanır. O yüzden az az arttıracaksınız ve deneyeceksiniz. İşlemciye OC yapamazsınız sadece Grafik kartınıza yapabilirsiniz, o anakart ile.

Çok fazla arttırsanız mavi ekran verir. Kapanıp açılır ayarlar sıfırlanır. O yüzden az az arttıracaksınız ve deneyeceksiniz. İşlemciye OC yapamazsınız sadece Grafik kartınıza yapabilirsiniz, o anakart ile.
Hocam 1100'den 1200'e çıkarttım uygula tikine basınca direkt olarak sıfırlıyor. Yine 1100'de kalıyor.

Hocam 1100'den 1200'e çıkarttım uygula tikine basınca direkt olarak sıfırlıyor. Yine 1100'de kalıyor.
Hocam inanın APU grafik kartına nasıl yapılır hiç bilgim yok. Normal kart olsa voltaj vererek veya da azaltarak bir sürü yol denenebilir lakin APU da nasıl hiç bilmiyorum. Ancak size @Akif yardımcı olur. Kendisi de APU kullandığı için.

Değişen bir durum yok. 100'er 100'er arttırmak fazla olabilir. Yüksek ihtimalle sorun çıkmayacaktır. Bende 3200G var. Stok frekansı 1200 MHz. Şu an 1600'de kullanıyorum. Azar azar arttırarak en stabil olduğu noktayı bulmak gerek. Biraz emek gerekiyor. Overclock başarısız olduğunda sistem kilitlenir, reset atar, mavi ekran alabilir veya oyunlarda çökme yaşayabilirsiniz. Bunlar olağan şeyler. Göze alınması gerek. Voltaj ayarı ile ise tecrübeli değilseniz oynamanızı önermiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı