Yeni monitör alacağım Lenovo G24-20 ve benim laptopta 2 ekran karti var onboard ekran karti uzerinden FreeSync aktif edebilir miyim yoksa illa NVIDIA uzerinden aktif edebilmek icin DisplayPort kablo almak zorunda miyim?
Yeni monitör alacağım Lenovo G24-20 ve benim laptopta 2 ekran karti var onboard ekran karti uzerinden FreeSync aktif edebilir miyim yoksa illa NVIDIA uzerinden aktif edebilmek icin DisplayPort kablo almak zorunda miyim?
Eğer monitörle laptopun çıkışı farklıysa çevirici alabilirsin.Eyvallah cevabin icin bana displayportun yolu gözüktü galiba
Type-C ile monitör takarsanız İntel yada AMD VEGA ya bağlanır tavsiyem HDMI ile bağlamanız.@MiniRayss02 Type-C'yi DisplayPort'a dönüştüreceğim HDMI ile NVIDIA uzerinde aktif edilmiyor laptoplarda typ C kullaniliyormus DP icin
Dostum laptopların artık çoğunda HDMI var ve bu HDMI 2.0 kablosu 144Hz kadar verebiliyor diye biliyorum,
2. olarak Win+p yapıp sadece 2. ekran seçeneğini seçersen alternatif MUX yapmış olursun ve FPS değerlerin ikiye katlanır. Bu konu hakkında aşağıya video bırakıyorum;
Not: Aktif edebiliyor olman gerek edemezsen zaten 2. ekranın harici GPU'ya bağlı olarak çalışır yani NVIDIA Denetim Masası'ndan yapman gerek ya da AMD Denetim Masası.
Ayrıca söylediğim alternatif MUX olayı videoda 5:45 Çakallık kısmı bölümünde.
Type-C ile monitör takarsanız Intel'ya da AMD Vega'ya bağlanır tavsiyem HDMI ile bağlamanız.
Laptopda DP varsa onla bağlayın eğer deneyeyim diyosanız DP+HDMI Çevirici alabilirsin.Benim laptop HP Pavilion 15 ec 0012 NT islemcisi ve ekran karfi fena degil ama monitor 60 Hz o yüzden videodaki cakallik kismini yapacağım galiba harici monitör iyidir
Type-C to DP kabloda oyle mi oluyor peki HDMI 2.0 ile monitordeki G-SYNC veya FreeSync ozelligini NVIDIA da aktif edemem diye biliyorum
Keşke olsaLaptopda DP varsa onla bağlayın eğer deneyeyim diyosanız DP+HDMI Çevirici alabilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.