Ventura kurulum sonrası (13600K, MSI Pro Z790-A Wi-Fi DDR4) donanımları nasıl tanıtırız?

dtonkz

Hectopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
RAM
GSkill 16GB DDR4 3600Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 860 Evo 256GB, Toshiba 3 TB
Ekran kartı
RX570
Anakart
MSI Pro Z790-A WIFI DDR4
İşlemci
13600K
Merhaba,
İlk defa macOS kurulumu yaptım, önceki denemelerimde daha kurulum için bile boot edemiyordum. Sonunda "olarila" da raptor Lake için bir EFI buldum ve kurulumu tamamladım.

2 gündür ise Intel I225v Ethernet için kext deniyordum ama olmuyordu, bugün sonunda "itlwm.kext" ile donanım göründü (ancak internete yine bağlanamıyorum) 5 dakika olmamıştı ki aniden reset attı.
Wireless Intel 6E 211 ancak o da çalışmıyor.

İlk defa yükleme yaptım ve genel olarak pek bir şey bilmiyorum açıkçası.

# Kendi sistemim için ACPI oluşturma konusunda şöyle bir sorum var. Bunu "dortania"nın uzun yoluyla yaptım, ACPI içine ekledim ancak donanımları tanıma konusunda yine bir şey değişmedi. Bu oluşturduğum DSDT'nin boyutu da büyük bir işe yaradığını sanmıyorum. Benim dump ettiğim 518KB, mesela olarila700.aml sadece 5KB ya da SSDT-awac vb. sadece 1 KB.
Bu ACPI konusunu yapmaya gerek var mı? Doğru şekilde nasıl yapılır?
# Ethernet ve Wi-Fi en azından birini nasıl tanıtırım? İnternet bağlantısını nasıl sağlarım?
# Bluetooth konusuna hiç geçmedim çok kullanmadığım için ancak ara sıra lazım oluyor.
# USB map olayını da tam olarak yapamadım.
2 adet ön ve 2 adet arka USB 2.0 çalışıyor. 2 adet USB 3.2 gen1 çalışıyor, Type-C çalışıyor, gen 2'den biri yine çalışmıyor,

Genelde Windows 11 üzerinde idare ediyorum ancak mümkünse macOS kullanabilir olmalı, çünkü fiziken bir Mac çalıştırınca emülatörler le uğraşmaya gerek kalmaz, hatta sadece Mac üzerinden de çalışılabilir. Tabii performanslı olacaksa.

macOS üzerinde en azından Angular, React için derleme yapabilmek istiyorum, bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
İlk defa macOS kurulumu yaptım, önceki denemelerimde daha kurulum için bile boot edemiyordum. Sonunda "olarila" da raptor Lake için bir EFI buldum ve kurulumu tamamladım.

2 gündür ise Intel I225v Ethernet için kext deniyordum ama olmuyordu, bugün sonunda "itlwm.kext" ile donanım göründü (ancak internete yine bağlanamıyorum) 5 dakika olmamıştı ki aniden reset attı.
Wireless Intel 6E 211 ancak o da çalışmıyor.

İlk defa yükleme yaptım ve genel olarak pek bir şey bilmiyorum açıkçası.

# Kendi sistemim için ACPI oluşturma konusunda şöyle bir sorum var. Bunu "dortania"nın uzun yoluyla yaptım, ACPI içine ekledim ancak donanımları tanıma konusunda yine bir şey değişmedi. Bu oluşturduğum DSDT'nin boyutu da büyük bir işe yaradığını sanmıyorum. Benim dump ettiğim 518KB, mesela olarila700.aml sadece 5KB ya da SSDT-awac vb. sadece 1 KB.
Bu ACPI konusunu yapmaya gerek var mı? Doğru şekilde nasıl yapılır?
# Ethernet ve Wi-Fi en azından birini nasıl tanıtırım? İnternet bağlantısını nasıl sağlarım?
# Bluetooth konusuna hiç geçmedim çok kullanmadığım için ancak ara sıra lazım oluyor.
# USB map olayını da tam olarak yapamadım.
2 adet ön ve 2 adet arka USB 2.0 çalışıyor. 2 adet USB 3.2 gen1 çalışıyor, Type-C çalışıyor, gen 2'den biri yine çalışmıyor,

Genelde Windows 11 üzerinde idare ediyorum ancak mümkünse macOS kullanabilir olmalı, çünkü fiziken bir Mac çalıştırınca emülatörler le uğraşmaya gerek kalmaz, hatta sadece Mac üzerinden de çalışılabilir. Tabii performanslı olacaksa.

macOS üzerinde en azından Angular, React için derleme yapabilmek istiyorum, bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
EFI klasörünü paylaşır mısınız?

Dün neredeyse tüm denemeler için kullandığım kext leri kaldırdım. Sonunda sadece "itlwm.kext" kalmıştı onu da denerken ethernet çalıştı, internet geldi. Sonrasında wifi için denemeler yaptım, onu da HeliPort ile bağlamış oldum.

Ses çalışıyor normalde HDMI üzerinden (monitörde dahili hoparlör var) ancak kısılmıyordu buda macos ta kontrol edilemiyor denilmiş genelde onu da "Monitor Control" ile halledebildim.

MacFuse yükledim, ntfs bölümlere ulaşabilmek için işe yaramadı.
Farenin 3-4-5.. tuşları için de bir uygulama yükledim çalıştı bir süre, sonrasında kilitlendi gibi sitem fare hareket ediyor tıklama yapmıyor, klavyede sadece F1 ve F2 tuşu çalışıyor, elle yeniden başlattım.

EFI:

Dün neredeyse tüm denemeler için kullandığım kextleri kaldırdım. Sonunda sadece "itlwm.kext" kalmıştı onu da denerken Ethernet çalıştı, internet geldi. Sonrasında Wi-Fi için denemeler yaptım, onu da heliport ile bağlamış oldum.

Ses çalışıyor normalde HDMI üzerinden (monitörde dahili hoparlör var) ancak kısılmıyordu bu da MacOS'ta kontrol edilemiyor denilmiş genelde onu da "monitor Control" ile halledebildim.

Macfuse yükledim, NTFS bölümlere ulaşabilmek için işe yaramadı.
Farenin 3-4-5.. Tuşları için de bir uygulama yükledim çalıştı bir süre, sonrasında kilitlendi gibi sitem fare hareket ediyor tıklama yapmıyor, klavyede sadece F1 ve F2 tuşu çalışıyor, elle yeniden başlattım.

EFI:

İtwlm yerine airportitwlm 2.2.0 ventura sürümünü kullanmanızı öneriyorum.

@Kleyn daha öncesinde denedim ancak ne wifi nede ethernet çalışmamıştı, o yüzden itlwm denedim en son çalıştı, biraz sonra dediğiniz gibi itlwm yi kaldırıp airport olanını denerim tekrar.

Önce fare-klavye ek tuşlarına bakacağım nasıl yapılır diye (yüklediğim uygulama: mac mouse fix), sonrasında çalışmayan donanımlar a geçeceğim.

@Kleyn daha öncesinde denedim ancak ne Wi-Fi ne de Ethernet çalışmamıştı, o yüzden itlwm denedim en son çalıştı, biraz sonra dediğiniz gibi itlwm yi kaldırıp airport olanını denerim tekrar.

Önce fare-klavye ek tuşlarına bakacağım nasıl yapılır diye (yüklediğim uygulama: Mac mouse fix), sonrasında çalışmayan donanımlar a geçeceğim.

Farenin kendi yazılımıda olabilir Mac'te bakmak lazım.
Gerekli olan kext: https://github.com/OpenIntelWireles...tItlwm-Ventura-v2.2.0-DEBUG-alpha-ee56708.zip

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı