Vergiler neden yüksek?

Çok realist bir düşünce aynen katılıyorum 😆😆😆.
Neyse dostlarım fikrimi belirteyim. Her konuda yazdığım gibi en önemlisi Eğitim. Eğitim olmazsa hiç bir şey olamazsınız,eğitim olmadan bir hiçsiniz. Bakın dün Twitter'da geziyordum da #lgs2020 Hashtag'i adı altında bir sürü konu açılmış. Herkes örnek sorular ile sınavda ki soruların arasında ki uçurumdan bahsediyor. Dostlarım bilmiyorum ne diyeceğimi ülkede ki işsizlik ve mevcut yönetim anlayışı her şeyi açıklıyor. Öğrencileri Sayısal yeteneklerine göre yargılamaya devam etsinler. Sonra nitelikli eleman olmayınca ağlıyorlar.

Son düzenleme:
Buraya 300 tane neden yazarım ama bunların faydası olmaz. Eğer bu durumu değiştirmek isteyen varsa ilk seçimde vergi politikaları üstünde iyileştirme yapacağını söyleyen birine oy atmanız gerekli.

Bu iş artık eleştirmekle olmuyor. Bu iş artık sağcı, solcu, dinci, ateist, Türk, Rus ile olmuyor. Artık bunu anlamış olmaları lazım.

Yani öyle umuyorum...

Sadece buna bakılmamalı alım satım gücü vs bir sürü iş var. Ayrıca kendi kaynaklarımızı ya işleyemiyoruz ya da satıyoruz en fazla borcam oluyor şu an. Üretim şart da tüketen bir toplum haline gelmişiz sorunu başka bir yerlerde de aramalıyız.

Üreten bir toplum olabilmemiz için halkın bilinçlenmesi lazım. Devletin başına da bu işi daha iyi bilen birilerinin gelmesi lazım. Yabancı ülkelerde akaryakıta zam gelince protesto yapıyorlar. Bizde ise ülkeyi satsalar gene protesto yapmazlar.
Buraya 300 tane neden yazarım ama bunların faydası olmaz. Eğer bu durumu değiştirmek isteyen varsa ilk seçimde vergi politikaları üstünde iyileştirme yapacağını söyleyen birine oy atmanız gerekli.

Bu iş artık eleştirmekle olmuyor. Bu iş artık sağcı, solcu, dinci, ateist, Türk, Rus ile olmuyor. Artık bunu anlamış olmaları lazım.

Yani öyle umuyorum...

Ne yazık ki çoğu kişi anlamıyor. Gün geçtikçe kendi aramızda kutuplaşıyoruz. Yok bu o partiyi tutuyor. Bu terörist gibi söylemler oluyor. Ki buna bende şahit oldum sokakta.

Halkı biliçlendirsen ne olacak ki bizimkiler gene survivor izleyecekler. Ya da okuyan mühendis komagenede çalışacak her şey okuyarak olmaz ki ama bizim millet çocuk doktor olacak mühendis olacak b*k olacak bırak herkes istediği işi yapsın ama nerede.
Ama haklısın da halkta da var sıkıntı bence ne yapsan boş kimseye yaranamazsın emin ol ülkeye çağ atlatsan ağzınla kuş tutsan genede fayda etmez bizimkiler sağ sol kavgasını bırakırsa belki.

Çok basit, bir ülkede katma değeri yüksek üretim yapan küresel firmalar yoksa devletin ana gelir kaynağı olan verginin büyük kısmı bu var olması gereken firmalardan kazanılmıyor demektir. Bu durumda da halkın parasına göz konulur, vergiler artırılır... Bizdeki durum da bu, devlete büyük gelirler kazandıracak katma değerde üretim yapan büyük firmalar çok az olduğu için kırbaçl... (öhöm) pardon, gelir kaynağı olarak görülenler bizler oluyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı