Vergisiz telefon listesi şaka mı?

• Konuyu başlatan 403362
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 2.191
Telefonlar için vergi muafiyeti gayet yeterli.
Gayet yeterli mi? Sen iPhone alırken neden bi tane daha saraya alıyorsun ki? Bunun mantığı ne?
Ülkede olağan üstü hal mi var, savaşta mıyız? Bu vergilerin mantığı ne? Sömürüde den başka bir şey değil.
Gerçek fiyatı 5bin lira olan telefon 10 bin liraya satıp, öğrenciye 5 bine verilmesi iyilik filan değil. Hakettiğini alıyorsun sen. Bu düpedüz Sömürü.

Sorun o fiyata en dandik telefonları vergisiz yapması. S20 FE A34 falan filan niye vergisiz değil? Yerli üretim olunca sadece parçalar birleştiriliyor marka basılıyor.

Telefonlar kötü değil. İyi olup olmadığı kullanım şekline göre belirlenir. 3.5 sene oldu Redmi 9 kullanıyorum. Pandemide aralıksız 5-6 oyun (2 saat) PUBG Mobile oynadığım zamanlar oldu. Mortal combat bile oynadım. Ne donma ne kasma oldu, tatmin etti ama oyun telefonu değil tabii. Kamerası sosyal medya için tatmin edici. Telefondan ne beklediğinize bağlı. Listedeki telefonlar normal bir kullanıcı için yeterli. Telefonla 7/24 oyun oynanacaksa ya da video işleme, fotoğraf işleriyle kısacası render tarzı işlerle uğraşılacaksa tamam ama sosyal medya ve ara sıra oyun oynanacaksa listedeki telefonların çoğu alınır.

Kardeş tamam GM ve Casper'in 1-2 tane uzun ömürlü telefonu var ama laptop konusu çok saçma değil mi? 10 bin liralık laptop nasıl AutoCAD açsın? Daha doğrusu 4 GB RAM neye yeter?
Tinker.

1696860250032.png

1696860279978.png

1696860241114.png

1696860272472.png

O bilgisayarlarla bunu bile açamazlar:

1696860334387.png

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Haberleri okurken vergisiz telefon listesini gördüm. Hepsi özenle seçilmiş. Hep en kötü ve dandikleri. Bu liste şaka mı? Daha doğrusu liste de değil. Öylesine satır satır yazmışlar. Sade e FM ve Casper'in 3 tane adamakıllı telefonu var bu liste niye küfür eder gibi hazırlanmış? Bizimle şakşak mı geçiyorlar? Peki niye en kötüleri?
Asla şaka değil, Türkiye gerçekleri. Bunu sizlere reva görenlere sormak lazım bence.

Merhaba arkadaşlar. Haberleri okurken vergisiz telefon listesini gördüm. Hepsi özenle seçilmiş. Hep en kötü ve dandikleri. Bu liste şaka mı? Daha doğrusu liste de değil. Öylesine satır satır yazmışlar. Sade e FM ve Casper'in 3 tane adamakıllı telefonu var bu liste niye küfür eder gibi hazırlanmış? Bizimle şakşak mı geçiyorlar? Peki niye en kötüleri?
Öğrencinin işi oyun oynamak değil. O listedeki herhangi bir telefon öğrencinin ihtiyaçlarını karşılar. Gİdip İphone 14, 15'e öğrencinin ne işi olsun. Mesele kamera ise gidip GoPro, Canon gibi makineler alsın.

Öğrencinin işi oyun oynamak değil. O listedeki herhangi bir telefon öğrencinin ihtiyaçlarını karşılar. Gidip iPhone 14, 15'e öğrencinin ne işi olsun. Mesele kamera ise gidip gopro, Canon gibi makineler alsın.

Kameraya para verecek durumu olan öğrenci telefondan yararlanmaz zaten. D? iPhone 15 beklemiyor kimse ama taş geçer gibi 5 k olan telefonları 10 k yapıp üzerine vergi indirimi diye göz boyuyorlar iPhone 15 olmasa bile bir A50 seviyesi telefon olmaliydi listede.

Kameraya para verecek durumu olan öğrenci telefondan yararlanmaz zaten. D? iPhone 15 beklemiyor kimse ama taş geçer gibi 5 k olan telefonları 10 k yapıp üzerine vergi indirimi diye göz boyuyorlar iPhone 15 olmasa bile bir A50 seviyesi telefon olmaliydi listede.
A50 zaten eski bir cihaz. Listedeki çoğu cihaz A50'yi geçiyor.

Şu ülkede bu iktidara inanmamayı ve söyledikleri hiçbir şey için umutlanmamayı ne zaman öğreneceksiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı