Veri analistliği için bölüm tercihi nasıl olmalı?

diskocudeve

Yoctopat
Daha fazla  
Hocam benim aklımda veri analistliği gibi bir iş var. Evden çalışayım parası güzel olsun. Bunun için ekonometri okumak mı daha iyi olur yoksa 2 yıllık büyük veri analistliği mi? Çoğu büyük şirket veri analistliği için 4 yıllık mezunları tercih ediyormuş. 4 yıllık veri bilimi okuma imkanım EA'yım ekonometrinin de yolu oraya çıkıyormuş. Bilgisi olan biri lütfen beni aydınlatabilir mi?

Merhaba.

YBS öğrencileri de veri analizi kısmına ciddi manada yönelebiliyor.
Ekonometri, İstatistik ve YBS bölümleri, veri analizi yönünde ilerlemek istiyorsanız tercihleriniz arasında olmalı.

Hocam benim aklımda veri analistliği gibi bir iş var. Evden çalışayım parası güzel olsun. Bunun için ekonometri okumak mı daha iyi olur yoksa 2 yıllık büyük veri analistliği mi? Çoğu büyük şirket veri analistliği için 4 yıllık mezunları tercih ediyormuş. 4 yıllık veri bilimi okuma imkanım EA'yım ekonometrinin de yolu oraya çıkıyormuş. Bilgisi olan biri lütfen beni aydınlatabilir mi?

Hocam bildiğim kadarıyla @Blacksidemre hocam istatistik okuyordu yani veri analistliği ile ilgileniyor.

Belki sorularınıza cevap bulabilirsiniz hocamdan.

Ekonometri ve İstatistik bölümleri “Analist yetiştiriliyor gibi” pazarlanan iki bölüm, ancak bu bölümler Veri Analistliği mesleği bu kadar yaygınlaşmadan önce de vardı ve mezunlarının çoğu iş dahi bulamıyordu. Halen de çok bir şey değişmedi İstatistik ve Ekonometri bölümlerinde. Eğer sayısaldan ilerleyeceksen Bilgisayar Mühendisliği, eşit ağırlıktan ilerleyeceksen YBS çok daha iyi seçenekler İstatistik ve Ekonometri gibi bölümlere kıyasla.

Veri Analisti olmak için eşit ağırlık alanında tek mantıklı seçenek Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) bölümü. Zaten yazılım veya IT dünyasına ilgin varsa eşit ağırlık alanında başka seçenek yok.

2 yıllık bölümler konusunda sana katılıyorum çünkü 2 yıllık diploma yazılım sektöründe iş başvurularında genel olarak olumsuz karşılanıyor.

Hocam selam, ekonometri okuyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki, evden çalışayım güzel parası olsun diye veri analistliği alanına yönelirsen hüsrana uğrayabilirsin, staj deneyimlerimden yola çıkarak şunu diyebilirim sektör karmakarışık :D. Ancak "ekonometri" bölümü bu konuda sana istediklerini veriyor. Fikrim şudur; matematiğin iyi ise ekonometri seni mutlu eder ama bunun dışında daha iyi bir üniversitede YBS okumak gibi fırsatın olursa hiç düşünme derim.
Ekonometrinin bu alanında sana bilgi vermem gerekirse de, birçok istatistik dersi, özellikle favorim olan "6 sigma" ve yöneylem dersleri, doğrusal ve lineer cebir dersleri, r-Python-C#-SPSS-ileri Excel öğrenebileceğin dersler var. Sektörde de çoğunlukla kullanılan programlar bunlardan bazıları zaten.
Bunun haricinde 2 yıllık bir bölüm tavsiye etmem bu alanda çok geri planda kalıyorlar.
Genel olarak ekonometriden bahsetmem gerekirse de, hocam bölüm hakikaten zor; giren çıkamıyor, çıkan da bir daha dönmüyor. Sabır işi bu bölümü okumak. Ders aldığım akademisyenlerden 5-6 yılda bile bitiren var bölümü. İyi bir sayısal temel istiyor göz önünde bulundur bunu.

Aklına takılan başka bir soru varsa cevaplayabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı