Veri merkezi tam ne işe yarar?

Veri merkezleri, büyük miktarda veri depolama ve işleme kapasitesine sahip olan merkezi sunucu tesisleridir. İnternet servis sağlayıcıları, büyük şirketler, bulut hizmet sağlayıcıları ve diğer kuruluşlar genellikle veri merkezlerini kullanır. Veri merkezleri, yüksek hızda ve kesintisiz internet bağlantısı sağlar ve sunucuları güvenli bir ortamda barındırır. Bu nedenle, sunucunuzun stabil çalışması için veri merkezlerini tercih etmek mantıklı olabilir.

Veri merkezleri özel olarak tasarlanmış büyük tesislerdir. Güvenlik önlemleri, yedekleme gücü ve soğutma sistemleri gibi özelliklerle donatılmışlardır. Ayrıca veri merkezleri çok sayıda sunucuyu barındırabilecek kadar geniş bir alanı kapsarlar.

Veri merkezlerinin ücretlendirme politikaları farklılık gösterebilir ve tam olarak belirli bir veri merkezine bağlıdır. Genellikle kullanılan kaynaklara ve hizmetlere dayalı olarak farklı ücretlendirme modelleri vardır. Bu, sunucu sayısı, işlemci gücü, bellek miktarı, depolama alanı ve internet trafiği gibi faktörlere bağlı olabilir.

Genellikle sadece bir adet sunucu barındıracaksanız 1U yer kaplayacak bir alan ortalama olarak 2023 Haziran ayı için konuşmak gerekirse; veri merkezinden veri merkezine değişiklik gösterebilse de 1300-1600$ arasındadır çünkü;
Tüm güvenlik protokolleri (ağ yapısı) layer3 olmakla birlikte.
7/24 çalışma kapasitesi,
UPS sistemleri,
Güvenlik duvarları,
Elektrik giderlerini bu paketin içinde olduğunu varsayalım ve 1300-1600$ için bugün için konuşmak gerekirse veri merkezi ücretlendirmesi için hiçbir şey. Eğer çok büyük bir işe atılıyorsanız şahsen verilerinizi tam olarak korumak ve stabil bir hale getirmek için sunucunuzu veri merkezinde barındırmak oldukça mantıklı bir seçim olacaktır. Bunun yanı sıra veri merkezlerinin özel konfigürasyonları da mevcuttur:
500Mb/sn veri transfer kapasitesi.
2TB aylık trafik.
12U-15U-20u özel kabinler.
Ek DDoS koruması.
/38-/24 IP bloğu.
Gibi hizmet sunan veri merkezleri mevcut bunun için Google'da kısa bir arama yaparak bölgenizde ki veri merkezleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa yanıtlamaktan mutluluk duyarım.

Detaylı detaylı uzun uzadıya yazmışsın çok teşekkür ederim ellerine sağlık. Diperlerine kıyasla yapacağım şey küçük kapsamlı bir iş olacak. Minecraft serveri açacağım. Aylık geliri ne kadar olur bilmiyorum ve o fiyatları gerçekten gelir gideri karşılamaz. Yani karşılaması için belki de 200 300kişinin o serverde oynaması gerekir ve para harcaması gerekir ki o bile çok uzun zamanlardan sonralarda olabilecek bir şey. Başlangıç olarak nasıl bir şey önerirsiniz?

Başlangıç olarak veri merkezine vermek bilgisayarı çok maaliyetli. Açıkçası o kadar parayı şimdi vermeden yine de o gereksinimleri nasıl karşılayabilirim? Özellikle internet kısmını nasıl karşılayabilirim? 100 veya 200Mbps internet kullanırım muhtemelen ama tabii evin altyapısı önemli. Bir de taşınacağız o evde olacak mı altyapı bilmiyoruz açıkçası. Başlangıç olarak 50 60 kişiyi barındırabilmek ve güvenliği sağlayabilmek için neye ihtiyacım var acaba?
 

Geri
Yukarı