Verileri bulutta saklamak

The Tribal Chief

Hectopat
Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.791
Makaleler
44
Çözümler
9
Merhabalar,

Bugün neden bulut depolama kullanılmalı, hangi veriler bulut depolamaya atılmalı ve hangi bulut depolama daha iyi ve ücretlerini anlatacağım.

Neden Bulut Depolama:
Bulut depolama ve fiziki depolama şeklinde ayrılır veri depolamak. Fizik i depolama bana göre yüksek veriler için kullanılmalı.

Bulut depolamada hesabınıza bir şey olmadığı sürece veri kaybına uğramazsınız. Tabi, Mega gibi bulut depolama gibi bir şey kullanırsanız hesabınız silinebilir.

Bulut depolamada bir veri yüklediğiniz zaman veri birden fazla sunucuda saklanır. Ama yüklediğiniz veriyi siz sildiginiz zaman bile o veri tamamen kalkmaz ve sunucuda kayıtlı kalır.

Bana göre bulut depolama fiziki depolamadan daha güvenli. Fizik depolamada bir hasar alındığında aygıt bozulabilir. Ama dediğim gibi bulut depolamada veriler birden fazla sunucuya gidiyor. Ki bir sunucu bozulduğunda diğer sunucularda bulunsun diye.

Aman Mega kullanmayın. 50 GB alan 30 gün sonra 15 GB'ye düşüyor ve uzun süre kullanmadığınız zaman hesap siliniyor. O yüzden Mega'ya güvenmiyorum.

Hangi veriler bulut depolamaya atılmalı:
İlk başta dediğim gibi y yüksek veriler fiziki depolamaya atılmalı. Fotoğraf, müzik, video ve belgelerin bulut depolamaya atılması taraftarıyım. Her şeyi bulut depolamaya atmak çok zaman ister.

Hangi bulut depolama servisi kullanılmalı:
1- Google Drive: 1 Hazirana kadar fotoğraf ve video için sınırsız depolama alanı bitecek. Ama 1 Haziran'dan önce depolanan veriler silinmeyecek ve yer kaplamayacaktır. Benim 5K fotoğraf ve videom var ve bilgisayara aktardığım zaman 4.5 GB yer kaplıyor. Ama bulutta bir gıdım yer azalmadı.

Ücretleri:
100 GB: Aylık 6 TL/Yıllık 60 TL
200 GB: Aylık 12 TL/Yıllık 115 TL
2 TB: Aylık 28 TL/Yıllık 290 TL

2- iCloud: Apple'ın bulut depolama servisidir ve 5 GB alan vermektedir.

Ücretleri:
50 GB: 7 TL
200 GB: 20 TL
2 TB: 65 TL

3- OneDrive: Microsoft'un bulut depolama servisidir.

Ücretleri:
Microsoft 365 Bireysel 1 TB: Yıllık 550 TL
100 GB: 14 TL

Benim yazacaklarım bu kadar. Sorunuz olursa sorabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrardan ufak bir araştırma yaptım ve 2 yıl hesabı kullanmazsak Google hesabı otomatik olarak siliniyormuş ve satın aldığınız depolama alanı dolduktan sonra verilerin silinebiliyormuş. 😞

Birde o kadar araştırdım ve en sonunda bu denk geldi. En iyisi fizik depolama sanırım
Her zaman merak etmişimdir. 1 TB alan alıp 1 yıl dolduktan sonra o alan gidince verilerimize ne oluyor?
Siliniyormuş.
Ömür boyu aktif kalacağının garantisinin olmaması beni hep korkutuyor.


Uyarı veriyor üyeliğinizi yenileyin diye, yenilemezsen veriler gidiyor.
Hatta hesap bile gidiyormuş
 

Yeni konular

Geri
Yukarı