Çözüldü Verilerin aksine bir hız alıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Miami, FL
Merhaba daha önceden 100Mbps'lik TurkNet kullanırken bu hız 70 75 civari geliyordu. Ama son birkaç aydır 50Mbps alıyorum. Türk Telekom saha ekibi geldi ve kontrol ettiğinde maksimum 50Mbps download alacağımızı söyledi. Şimdi 1. sorun 100'lük paketten 75 alırken yine 100'lük paketten 50ye düşürüldük? Göknet sorgusuna göre altyapı yine 100 destekliyor. Ama port yok. O yüzden TurkNet sorgulama ekranından veri alamıyorum. Sorum şu: Portlar dolduğu için santrale gelen veriyi herkese paylaştırmaya çalışıp hızı kesmiş olma ihtimalleri var mı? Veyahut bunun nedeni nedir? Nasıl çözülmeli?

TürkTelekom tamamen dolandırıcıdır. Kimse aksini iddia edemez. Ama maalesef ülkenin tüm altyapıları adamların elinde. Bir tek TürkNet kendine özel kablolar çekmeye başladı. TT yıllardır insanları komik bir hıza mahkum ederek en fahiş fiyattan satar. Ki kaldı ki diğer sağlayıcılara sattığı port fiyatları da o kadar ucuz değil.

Turkiyede internet tam bir komedi. Afrika ülkeleri ile yarışıyoruz ortalama hız konusunda. İnsanlar 1gbps/1gbps simetrik sabit interneti konuşurken biz 50/4 ile yaşıyoruz. Upload hızları bu kadar düşürükken bir de çıkıp pandemi dönemi iki katına çıkarttık diyorlar. Çok fark ediyormuş gibi. Gerçekten çok çektim bu Türk Telekomdan. Hala da çekmeye devam ediyorum. İki sokak ötede oturan arkadasim 20p tlye 500mbps kullanıyor. Ben 180 tlye 50mbps alabiliyorum. Burada söyleyecek daha çok şey varda hepimizin bildiği ve yaşadığı şeyler. Umarım en kısa sürede çözülür sorunun. Peşini bırakma yoksa tt seni umursamıyor.

Hocam hat değerlerine nasıl bakabilirim?

Benim 50/4 internetim olsa başka bir şey istemem hocam 10/3 kullanıyorum VDSL de.

Benim 50/4 internetim olsa başka bir şey istemem hocam 10/3 kullanıyorum VDSL de.
Maalesef hocam elimizden keşke bir şey gelse. Fakat tekelin kötü yanı da bu. Firmanın rakibi olmadığı için kendini geliştirmek gibi bir ihtiyacı yok. Komik olan kısmı ise Türk Telekom'un altyapı bölgelerinde altyapı kuramıyorsunuz. Kendiniz tünel kazıp içerisinden geçirmeniz gerekiyor. Zamanın bir devrinde devlet eliyle kazılan bizim vergilerimizin kullanıldığı o tüneller şimdi özel şirketlerin elinde. Türknet vb. şirketler ise bu yüzden mecburen pahalı fiyattan satış yapıyor. Kendiniz tünel kazmak isteseniz de metre başı pahalı kiralar ödemek zorundasınız. Uzun lafın kısası rekabet şart.

Ben de altyapı sorgulamaya göre 40 mbit hız alabiliyordum ama 14 mbit anca veriyorlar. VDSL'de benden başka 14 mbit kullanan var mıdır merak ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…