Veritabanı mı Web tasarımı mı?

Cenkay KESER

Kilopat
Katılım
12 Nisan 2014
Mesajlar
1.035
Yer
Mersin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Ben 10. sınıfa gidiyorum, kısa bir süre sonra alan seçmem gerekiyor. Ancak çok kararsızım.
Veritabanı alanında yaptığım çalışmalar;
Tek adımda rehberlik adında bir rehberlik yazılım geliştirdim, bu proje ile tübitak'a başvurduk. Kendimi veritabanı alanında azda olsa geliştirdim. Çizgi izleyen robot kursuna katıldım. 9. sınıfta programla kursuna katıldım. Ancak mantık konusunda hala eksiklerim var.
Web tasarım alanında yaptığım çalışmalar;
Kendi kişisel web sitemi yaptım, teknoloji odaklı bir web sitesi kurdum ve iki siteyi de geliştirmekteyim.
Arkadaşlar benim tercihim veritabanından yana ancak mantık konusunda hala kendimi zayıf görüyorum. Dolayısı ile ileride zorlanacağımı biliyorum. Sizlere nasıl bir yol izlemem gerek sormak istiyorum.
 
Veritabanı diğer dallara göre biraz ağırdır.Ama mantığını anladıktan sonra çok zevklidir.Kendini geliştirisen paraya para demessin.Web önermiyorum çünkü artık hazır kodlar var.İsteyen herkes web sitesi açabiliyor.
 
Ben Anadolu Teknik Lisesi 11.Sınıf öğrencisiyim. Bu sene Veritabanı Programcılığını seçtim. Evet ders saatleri epey ağır. Haftada 13 saat. :D Veritabanı dalı eğer mantığın ve yaratıcılığın varsa gitmen gereken bir dal. Sonuçta önü çok açık ve geleceği olan bir dal. Bana kalırsa Web Tasarım'ı seçme derim. Çünkü artık Web Sitesi hazırlamak ekmek yenecek bir iş değil. WordPress, Blog gibi web sistesi sistemleri var. Bu yüzden bu işe olan rağbet azalmış durumda. Hocamız bize dedi ki "Bu alanı bitirirseniz ve kendinizi bu işte geliştirirseniz paranın altında kalırsınız" :D diyor.
 
Okulu rahat geçmek istiyorsan web tasarımı seçmelisin.
Bende 11.sınıf web tasarım öğrencisiyim veri tabanına göre rahatız.
 
Okulu rahat geçmek istiyorsan web tasarımı seçmelisin.
Bende 11.sınıf web tasarım öğrencisiyim veri tabanına göre rahatız.
Rahat olmak çokta önemli değil sonuçta ilerideki mesleğimizi seçeceğiz biraz sıkıntıya gelmeliyiz. Ancak ben okulda gördüğüm ders ile kalacak birisi değilim. Veritabanına gitsem bile HTML5 ve PHP'nin altından kalkabilirmiyim acaba? Web'e gitsem çok rahat olurum istediğimi öğrenirim ama veritabanıda özel bir alan :)
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Web tasarım evet güzel bir alan. Ama yapılan en kral çalışma dahi basit bir şekilde kopyalanabilir. Tamam veride de aynı olay var. Ancak veri'de kopyalamak için bissürü iş yapmaları gerek. Benim aylarca uğraştığım bir şey aynen klonlansa hayata küserdim her halde. Ben sadece 1 saat sitenin tüm temasını çekebilen yetenekli insanlarla çalıştım da bunları onun için söylüyorum.
 
Veritabanı Programcılığı zor, sıkıntılı olur. Web Tasarım'ın dersleri daha hafif olur. İleride iş bulma olanağı daha az olur. Birçok kişi bu işi yaptığından. Ama Veritabanı'nda kendini geliştrirsen mezun olduktan sonra daha çok işine yarar. Yine de seçim sana kalmış. :)
 
Ben Web Programcılığı okuyorum, sınıfta dersi herkes anlamıyor 3-4 kişi anlıyoruz. Bana göre kolay. Hatta bu yüzden takdir aldım. :D Öğretmenlerim Veri Tabanı okuyanların bizden daha çok iş imkanı olduğunu söylüyor.
Not: Web Tasarım ve Web Programcılığı karıştırılmasın. Dalın adı Web Programcılığı, 10 saatlik dersin adı Web Tasarım.
 
Veritabani derslerine ve mantigina asilman lazim, ileride cok rahat edeceksin. Hele bir de kendini gelistirdin mi, bu isi severek yaptin mi, olay biter ve paranin altinda kalirsin. Sadece istekli ol.
Bizim okulda sadece Teknik Servis ve Web Tasarim oldugundan dolayi, veritabani secemedim. Simdi Teknik Servis bolumundeyiz, stajimizi da yapiyoruz, sinavimiza da hazirlaniyoruz. İleride is imkani pek yok fakat severek yaptiktan sonra, kime ne..
 

Geri
Yukarı