Vestel Notebook Isınma Sorunu

rooot

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde Vestel'in çok önceden alınmış bir laptopu var. GPU boştayken bile 60 dereceleri görüyor ve Wifi modülünün geldiği yer baya ısınıyor. Bu da laptop'un tamda touchpad ve bileğimi yasladığım yere geliyor.

• Wifi modülü derken; (Wi-Fi modülünün resmi.)

r26MpP.jpg

• Laptop soğutma bloğunun resmi;
1gVvWY.jpg

• Bileğimi yasladığım yer derken;
ZEMkPz.jpg

Yukarıda fotoğrafını verdiğim Wifi modülündeki siyah bandın altı çok ısınıyor bu da direk touchpad ve bileğimi yasladığım yere geliyor.

Unutmadan bilgisayarımın özellikleri;
  • İşlemci: İntel T2390
  • Ekran kartı: Nvidia 8400M GS
  • RAM: 2X 2GB 667MHZ DDR2
Bu sorunu nasıl çözebilirim? Biraz da olsa soğutmayı nasıl başarabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer Travelmate 5742G kullanıyordum ( 2012 yılında aldım ) laptop 90-92 dereceleri görüyordu aşırı fps düşmeleri yaşıyordum.Laptop soğutucuları bir fayda etmiyor onu söyleyeyim altına kitap koy daha iyi.Bende de touchpad,bilek yaslama,klavyenin sol kenar kısımları yanıyordu.5 yılın ardından bilinçlendim bu yaz temizledim.Termal macun kurumuştu,fanın önüne tozlar set çekmişti. Zalman ZM-STG2 ile termal macunu temizledim.Şuan çok iyi max 60*,fps dropları yok.Monitöre bağlayıp kullanıyorum 1366x768 değil 1920x1080 pixel de;Lol full ayarlar 76-64 fps görüyor.Termal macunu yenile derim.

Acer Travelmate 5742G kullanıyordum ( 2012 yılında aldım ) laptop 90-92 dereceleri görüyordu aşırı fps düşmeleri yaşıyordum.Laptop soğutucuları bir fayda etmiyor onu söyleyeyim altına kitap koy daha iyi.Bende de touchpad,bilek yaslama,klavyenin sol kenar kısımları yanıyordu.5 yılın ardından bilinçlendim bu yaz temizledim.Termal macun kurumuştu,fanın önüne tozlar set çekmişti. Zalman ZM-STG2 ile termal macunu temizledim.Şuan çok iyi max 60*,fps dropları yok.Monitöre bağlayıp kullanıyorum 1366x768 değil 1920x1080 pixel de;Lol full ayarlar 76-64 fps görüyor.Termal macunu yenile derim.

Öncelikle cevap için teşekkür ederim termal macun felan herşey yenilendi ve temizleme yapıldığında bu ısıları görüyor şimdi birde bilgisayar çalışıyor ekran yok ekrana görüntü gelmiyor.Ekrana görüntü gelme problemini bir tek fanı devre dışı bırakıp 95 dereceye kadar ısınmasını bekleyip öyle açabiliyorum.Buda bir süre sonra tekrarlamak istiyor.Bu soruna çözüm bulmak yada en iyisi yeni laptoplara yönelmek cevabınız ve yardımınız için tekrar sağolun.

Sistemi ısınmaya zorlayınca görüntü geliyorsa ekran kartın dolayısıyla laptobun gidici.
Gidebildiği kadar gitsin demeye getiriyorum bazen açılıyor bazen açılmıyor önce ekran kartıyla işlemciyi ısıtıyorum bazen açılmıyor bazen açılıyor bende anlamadım ya pek iyi model olduğu da söylenemez eski laptop hemde baya

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı