Vestel Venüs Z40'ın boot.img dosyası nasıl çıkartılır?

Makaleler
1
Merhaba, Vestel Venüs Z40 (Android 10) kullanıyorum. Cihazıma Magisk ile root atacağım. Cihazın bootloader kilidi açık (ve vbmeta yok). Cihaza root atmak için Magisk'in boot.img'yi (ramdisk var) patchlemesi gerekiyor fakat maalesef ki cihazın internetteki stock ROM'u Android 9. Boot.img'yi cihazdan nasıl bir şekilde çıkarabilirim ya da Android 9'dan Android 10'a yükseltildiğinde boot.img aynı mı kalıyor? (ki öyleyse internetteki Android 9 ROM'undan boot.img'yi çıkarabilirim (ama kernel değiştiği için büyük ihtimalle boot.img'de değişiyordur)). Kısaca boot.img'yi kendi telefonum için nasıl elde edebilirim (TWRP ya da OrangeFox Recovery yok, stock recovery var) (Venüs Z20'nin TWRP'sini buldum, onu "Fastboot boot TWRP.img" gibi bir komutla deneyeceğim). Bu konuda bilgisi olanları etiketleyebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Aklıma @Heribert Yavuz geldi ve utanmadan onu rahatsız ediyorum. Şurada bir konu var ve orada pc ve shizuku adlı uygulama ile root erişimi sağlayıp boot.img'nin çıkartılabildiğini söyleyen biri var. Bu arada root amacınız nedir ve farklı telefonun recovery'sinin uyacağını sanmam. Öncesinde shizuku adlı root uygulamasını da isterseniz araştırabilirsiniz.

Cihaz MTK işlemcili ise. MTKClient ile yedek alabilirsiniz. Ayrıca stock ROM'u varsa ondanda faydalanabilirsiniz.

Shizuku root uygulaması değil.
Doğru. Root erişimi isteyen uygulamalara birazcık root erişimi sağlıyor mu deseydim bilemedim .

Parted ile dd komutları ile .img halini almak mümkün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…