Veterinerlikte yatay geciş zor mu?

ksosmanks

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Veterinerlik istiyorum ve benim icin onei olan Avrupa denkligi şu anki netlerimle Avrupa denkligi alan herhangi bir universiteye gidemiyorum. Ve bir yil daha mezuna kalmak istemiyorum. Doguda bir ubiye gidip 2. sinif icin yatay gecisi zorlasam mantikli olur mu? Bu konuda sizin dusunceleriniz ne?

Yatay geçiş şartları farklı oluyor üniversiteye göre ama ilk senende 3.5 üzeri falan bir ortalamayla yks sıralamana çok uzak olmayan üniversitelere gelebilirsin, sıralaman 100 binse 80 binle alan yerlere gelme şansın olabilir mesela. Bu arada avrupa denkliği dediğin Türkiye'deki bir kurumun verdiği akredite ise çok da işe yaramıyor yurtdışında.

Hocam genel olarak yatay geçiş çok zor oluyor sadece veterinerlik değil. Avrupa denkliği de öyle aman aman yaramıyor çoğunlukla denklik sınavı istiyorlar.

Selamlar hocam mezuna kalmis bir ogrenciyim şu anki netlerim ile 200 ile 150k arasi bir siralamam olacak herhalde. Avrupa denkligi olsugunda sadece İngiltere ve gallerde gecerli sadece seni dil sinavina sokuyorlar. Sinavı gecersen calisabiliyorsun. Veterinerlikde kendimi zorlayip ganomu 3,5 ustune cikarirsam en kotu Fırat veterinerlige gecebilir miyim? Şu anki netlerle Van Bingöl geliyor :(

Yatay geçiş şartları farklı oluyor üniversiteye göre ama ilk senende 3.5 üzeri falan bir ortalamayla YKS sıralamana çok uzak olmayan üniversitelere gelebilirsin, sıralaman 100 binse 80 binle alan yerlere gelme şansın olabilir mesela. Bu arada Avrupa denkliği dediğin Türkiye'deki bir kurumun verdiği akredite ise çok da işe yaramıyor yurt dışında.

Hocam Avrupa denkligini epey arasitrdim denklik yerel degil uluslararasi. Peki veterinerlikde gunluk ders disi 4 5 saat calisma ile 3,5 Gano ustunu yapabilir miyim ezberim kuvvetli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı