VG259QM'de renkler değişiyor

Makaleler
1
Yer
Valve Corporation.
Merhaba. VG259qm monitör kullanıyorum. Yaklaşık 2 ay oldu alalı. Şu anda kullandığım ayar şu an 240Hz 120 OverDrive. Normalde 280Hz 120 OverDrive kullanıyordum. Hiç böyle bir sorun yaşamıyordum. Sorunu sizlere özetleyeyim, mesela CS:GO oynuyorum rekabetçideyim. Alt+Tab atıyorum ekran pembe oluyor gibi pembe bir ton geliyor ekrana. Bir daha atıyorum yine aynı, tekrar atıyorum bu sefer pembe ton yerine sarı oluyor. Böyle renkler değişiyor, gerçekten psikolojim bozuldu. DP kablosunu çıkartıp taktım düzelmedi. Güç kablosunu çıkartıp taktım düzelmedi. Ekran kartından DP kablosunu çıkarttım 1 dakikalığına ohh düzeldi dedim yine bozuldu. Sebebi nedir arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim. Monitörün kontrast ve gamma ayarı da değişiyor gibi oluyor.
Arkadaşlar DP kablosu ile denedim çıkarttım HDMI ile de denedim yine tonlar kendi kendine değişiyor yine aynı sorun mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
240Hz kullanım için 60 OD en iyi seçenek, servis menüsünden 120 OD aktif ederken (60-80 arası bir değer aslında 120 OD) farklı bir ayar yapmış olabilir misiniz?

Cihazı sıfırlamayı deneyin.

Overshoot gibi anlattığınız şey. OverDrive ayarını 100'den 80'e düşürmeyi deneyin. 80 ise 60'a düşürün.

(Alıntıdır. @Tremonster adlı kullanıcının bu tür bir soruna verdiği çözüm yolu. İşe yaramış diğer kişide.)

Sizin de sorununuz benzer sanırım. Bunu bir dener misiniz?

Overshoot gibi anlattığınız şey. OverDrive ayarını 100'den 80'e düşürmeyi deneyin. 80 ise 60'a düşürün.

(Alıntıdır. @Tremonster adlı kullanıcının bu tür bir soruna verdiği çözüm yolu. İşe yaramış diğer kişide.)

Sizin de sorununuz benzer sanırım. Bunu bir dener misiniz?
Overshoot değil bu. Zira overshoot'ta hareket eden cisimlerin arkasında veya önünde görsel efektler belirir, arkadaştaki sıkıntı farklı gibi bundan.

OD 120'yi ayarladığınız servis menüsünden "User" kısmındaki renk ayarlarını uygulamayı bir dener misiniz? (R-G-B seçeneklerinin üstünüze gelmeniz yetiyor.) Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı