PS5 Slim alınır mı?

VII

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, birkaç ay önce satın aldığım PS3 Slim ile konsol dünyasına geç de olsa atıldım. Last of Us, God of War ascension, bayonetta, Uncharted gibi oyunları bitirdim. Özellikle exclusive oyunlar çok hoşuma gitti. Last of Us part 2, Until Dawn, Ghost of Tsushima ve yotei gibi oyunları acayip merak ediyorum. Uzun yıllardır PC (Steam) üzerinden oyun oynamaktayım. G27 direksiyon setim var. PC özelliklerim ise şunlar;
İşlemci: i3 10100F.
Ekran kartı; RX 6500 XT (4 GB)
RAM: 16 GB Kingston HyperX Fury.
Depolama: 480 GB WD Green NVMe SSD, 1 TB Seagate Barracuda HDD,

Sizce PS5 Slim 1 TB 25k bandında almaya değer mi? Yoksa bilgisayarıma upgrade mi yapayım?
Alırsam ileride satmak istediğimde 20 civarında yine satabilir miyim?
Alırsam oyunları tek tek almak mı mantıklı? PS Plus Delux mü yoksa extra mı?
Yıllık PS Plus alımında taksit yapılabiliyor mu?
PS5 Slim fanı için sesli çalışıyor diyorlar sizce rahatsız ediyor mu (özellikle kullananlar cevaplar ise sevinirim)

Bence bilgisayarınızı upgrade yapsan daha mantıklı olur. PS5 Slim versiyonunda CD'li alman lazım (çünkü dijital de aldığın oyun bittiği zaman bir anlamı kalmıyor. CD'li versiyonda en azından ufak bir zarar ile satıp yerine farklı oyun alabilirsin.)

2. seçenek ise evet PS Plus alımında kredi kartına taksit yapabilirsiniz banka üzerinden.

3. olarak PS5 Slim fanları sesli çalışmıyor aksine daha ufak bir ses ile çalışıyor özellikle CFI-2016 modelleri oldukça sorunsuz diyebilirim. Genellikle bu modeli kullananların çoğu memnun.

4. kendim şahsen PS5 almak yerine bilgisayarımı yükselttim ve şu an daha keyifli oluyor (ekstra gamepad ile). Zaten birçok PS oyunları Steam gibi platformlarda mevcut.

Bu senenin başında yeniledim bilgisayarımı, benzer bir sistem kullanıyorduk, AM5'e geçtim, tek keşkem RAM'i zamanında 32 yapmamam şu anda fırladı gitti RAM fiyatları ben 16 GB ile kaldım. LGA 1200'ü güncellemek mantıklı değildi ama şu anda ikinci elden uygun fiyata i7 veya en azından i5 denk getirebilirsen güncelleme yapabilirsin. Eğer 2K veya 4K oyunculuk düşünüyorsan rx6800/xt modellerine bakabilirsin ikinci elden yine. Üstüne 2K monitör alırsın tamamdır. PSU belki yetişmeyebilir PSU kaç watt?

Direkt konsol konusunda şahsi fikrim konsolculuğun özellikle Türkiye'de sonunun geldiği(bence dünya çapında da sonu yakın). Konsollar ülkemizde bilgisayar fiyatına satılıyorlar yurt dışında ise 400-500 dolar.

Hocam eğer beklentiniz salona yatayım yattığım yerden yarım saat oyuna bakayım kapatayım değilse PC.
PS özel oyunları çok güzel ama neredeyse hepsi PC'ye geldi ve yakın zamanda ahım şahım bir özel oyun çıkmadı. Bu yüzden ara sıra bakayım, yarım saat oynar kapatırım, ıvır zıvır hata vs ile uğraşmak istemem beklentim düşük ama stabil bir performans denirse konsol. Yüksek grafik, daha uygun oyun, mod yapma vs isterim derseniz PC.
Ha ekstra olarak konsolun GTA 6 gibi oyunlari daha erken satın alma avantajı var ama fiyatlar çok yüksek olduğu için ne kadar mantıklı tartışılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı