VG27AQML1A vs G65B 27"

Bütçe
12-13 bin

Hak_n

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar yeni bir sistem topluyorum ve monitör için başlıkta bahsettiğim ikisi arasında kaldım. İkisi de bu fiyat bandında çokca önerilen monitörler Samsung öğrenci indirimiyle birlikte ASUS'a göre 700-800 TL gibi daha uyguna geliyor. Oynadığım oyunlar olarak Valorant, CS tarzı da oynarım hikayeli oyunlar da oynarım herhangi bir çeşidin bağımlısı değilim ortalama bir kullanıcıyım diyebilirim. Samsung'un VA panel olması ilk başta gözüme takılmıştı ancak çoğu IPS'ten iyi olduğu söyleniyor baktığım incelemeler ve rehberlere göre. Fiyatları neredeyse aynı çok kararsız kaldım hangisini seçmeliyim bariz farklar var mıdır yardımcı olabilirseniz sevinirim.

@Brightroar rekabetçi oyunları tryhard oynayan birisi değilim. Genellikle 1 2 saat oynayıp çıkıyorum. Yani çok iyi bir performans beklemiyorum bu konuda. Bilgisayardan bir şeyler de izliyorum. Bu kullanım senaryosunda sizce beklentilerimi karşılar mı veya başka önerileriniz var mıdır hocam?

@Brightroar rekabetçi oyunları tryhard oynayan birisi değilim. Genellikle 1 2 saat oynayıp çıkıyorum. Yani çok iyi bir performans beklemiyorum bu konuda. Bilgisayardan bir şeyler de izliyorum. Bu kullanım senaryosunda sizce beklentilerimi karşılar mı veya başka önerileriniz var mıdır hocam?
Çok iyi performans verir yine hocam. Ben ideal değil derken öncelikli profesyonel rekabetçi anlamında demiştim. G65B’nin gecikmesi yok kısacası.

G65B karma kullanımda en iyisi. Çünkü kontrast ve canlılık değeri çok yüksek ve dizi/film, hikayeli oyun, genel görüntü kalitesine etkisi büyük. VG27AQML1A’ya kıyasla en az üç kat fazla kontrast değerine sahip ve black uniformity açısından çok daha başarılı. Black uniformity ise basitçe siyah renkleri yansıtma başarısı(grileşmesini önleme).

Görüntü kalitesi olarak bir üstü Mini LED, onun üstü OLED olur. O seviye için de 20 bin bütçe ayırmak gerekir. Bu bütçede G65B alınır.

Çok iyi performans verir yine hocam. Ben ideal değil derken öncelikli profesyonel rekabetçi anlamında demiştim. G65B'nin gecikmesi yok kısacası.

G65B karma kullanımda en iyisi. Çünkü kontrast ve canlılık değeri çok yüksek ve dizi/film, hikayeli oyun, genel görüntü kalitesine etkisi büyük. VG27AQML1A'ya kıyasla en az üç kat fazla kontrast değerine sahip ve Black uniformity açısından çok daha başarılı. Black uniformity ise basitçe siyah renkleri yansıtma başarısı(grileşmesini önleme).

Görüntü kalitesi olarak bir üstü mini LED, onun üstü OLED olur. O seviye için de 20 bin bütçe ayırmak gerekir. Bu bütçede G65B alınır.

Tamamdır hocam ilgilendiğiniz için teşekkürler. Samsung TR üzerinden öğrenci indirimi ile beraber 12000 TL'ye monitörü alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı