VGA görüntüsünde ekran simsiyah olma sorunu

Entropy

Hectopat
Oyun oynuyordum. Bir anda kasmaya başladı ve ekran simsiyah olup kalıyor ama kasa çalışıyor. Kasayı kapatıp açtım fakat Lenovo yazısı geldikten sonra ekran gelmiyordu. Tüm kabloları söktüm yeniden taktım ama hiçbir şey olmadı. Ekran kartının üzerindeki HDMI girişine kablo taktım yine ekran gelmedi. Son olarak kasadaki HDMI girişine taktım ve ekran geldi ama bu seferde oyunlar ekran kartım yerine Intel'in kendi GPU'sunu kullanıyor. Aygıt yöneticisinden baktığımda ekran kartı gözüküyor. Tıklıyorum bu aygıt düzgün çalışıyor yazıyor. Ekran kartının ısısı 61 ile 59 derecede dolanıyor. Yardım edebilecek var mı?

--PC özellikleri --

Marka/Model = Lenovo ideacentre 510S-07ICB
CPU = 8.nesil i3-8100 3.60 GHz
GPU = NVIDIA GeForce GT 730
RAM = 4 GB
HDD = 1 TB

Son düzenleme:
Kartınızın termal macununu yenilemeyi deneyebilirsiniz. Dahili grafik birimini kullandığınız halde kart 60 derece ise ( yani boşta 60 ise ) oyun oynadığınız zaman daha da yükselir ve kart ya kendini kapatır ya da yanar yani :)

Kartınızın termal macununu yenilemeyi deneyebilirsiniz. Dahili grafik birimini kullandığınız halde kart 60 derece ise ( yani boşta 60 ise ) oyun oynadığınız zaman daha da yükselir ve kart ya kendini kapatır ya da yanar yani :)

Önceden de bir kere olmuştu birkaç gün sonra VGA girişle bilgisayarı başlattığımda ekran gelmişti. Bilgisayar daha 1 yıllık garantisinin de bitmesini istemiyorum. Ne yapacağımı da bilemiyorum. Çıkmazın içine girdim :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı