Rehber Victus 15-16 144Hz %45 NTSC ekranlar için renk optimizasyonu

Hocam gerçekten çok bilgilendirici bir konu, elinize sağlık. Aklıma takılan bir şey var. Renk kanalı kısmındaki kırmızı, mavi ve yeşilin doygunluğunu ayrı ayrı yükselttiğimizde hepsi mi geçerli oluyor yoksa sadece bir tanesi mi aktif oluyor.
 
Hocam gerçekten çok bilgilendirici bir konu, elinize sağlık. Aklıma takılan bir şey var. Renk kanalı kısmındaki kırmızı, mavi ve yeşilin doygunluğunu ayrı ayrı yükselttiğimizde hepsi mi geçerli oluyor yoksa sadece bir tanesi mi aktif oluyor.

Doygunluk tüm renkler için geçerli oluyor hocam. Ayrı ayrı ayarlayamıyoruz.
 
Hocam merhabalar bende ayari yapmak istedim ama intel grafik kontrol merkezi açilmiyor renk ayrı intel olmayan bağdaştırıcılarda açilmiyor tarzi bir şeyler yazıyor ama işlemcim intel 13700h ne yapmam lazım mux açıp nvida denetim masasindan ayari yaptim ama buradan da yapmam gerekiyor mu?
 
Hocam merhaba bende ayari yapmak istedim ama Intel grafik kontrol merkezi açilmiyor renk ayrı Intel olmayan bağdaştırıcılarda açilmiyor tarzi bir şeyler yazıyor ama işlemcim Intel 13700H ne yapmam lazım MUX açıp NVIDIA Denetim Masası'ndan ayari yaptim ama buradan da yapmam gerekiyor mu?

Çok basit yöntemi var Omen G HUB'dan hybridte alıp denersen çözülür problemin.

IMG_3762.jpeg
 
@yunusemre.yl AMD işlemciler için bir rehber yaptınız mı hocam? Paylaştığınız videodaki AMD işlemciler için renkten memnun olan var mıdır? Her ne kadar HP Victus 16'ın panelinden memnun olsam da böyle optimizasyon ayarı varsa denemenin daha güzel olacağını düşünüyorum. AMD Radeon Software güncellendi yeni ayarlar eklendi. Dinamik Kontrast ayarı ve birçok ayar geldi. HP Victus 16'ın ekranına uygun ve güncel herkes tarafından sevilecek ayar varsa paylaşılabilir. Sanırım AMD işlemciler için paylaştığınız video IdeaPad Gaming 3 bilgisayarın ekranı, o bilgisayarın ekranı daha kötü gibi yorumlar vardı, 25ms gecikmesi olup Ghosting çok fazla olduğu söyleniyordu.

Paylaştığınız AMD işlemcilerin için videodaki ayarı yaptım ekran hafif pembemsi hal aldı gibi.
MUX'a geçip Nvidia ayarlarını yaptım pembemsi bir hal yok. Nvidia renk ayarı ile ekran daha canlı ve parlak oldu birde mavi ton arttı sanki. Fakat attığınız AMD ayarı masaüstüne sağ tıklayınca açılan pencere pembemsi, Windows klasöre sekme üstü çerçevesi menüsü açık gri olması gerekirken pembemsi, Chrome girince sekme açık mavi renk yerine pembe gibi ve forumun karanlık teması güneşte yanmış T-Short kırmızısı gibi hafif yanıltıcı renk olmuştu bu yüzden HP Victus 16'ın AMD işlemcilere göre güncel videosu olursa daha iyi olacaktır.
 
Son düzenleme:
Herkese merhaba. Victus 16 sahibi olarak ekran panelinin hiçbir ayar yapılmadan ne kadar rahatsız edici olduğunu biliyoruz. Ancak belirli ayarlar ile bu durumu iyileştirebiliyoruz. Öncelikle bu rehber 144Hz %45 NTSC ekrana sahip Intel işlemcili cihazlar için. Ayrıca MUX aktif iken NVIDIA Control panelden yaptığımız ayarlar tüm cihazlar için geçerli.
Intel HD Graphics Control Center'i açıp ekran>renk sekmesine giriş yapıp aşağıdaki gibi düzenliyoruz:

Eki Görüntüle 2034535

NVIDIA Control panel için: (MUX'u aktif etmeniz gerekli.)
buradaki ayarları kendi zevkinize göre daha optimum hale getirebilirsiniz.
Kırmızı:

Eki Görüntüle 2034565

Yeşil:

Eki Görüntüle 2034566

Mavi:

Eki Görüntüle 2034567

Reis selam uzun zaman önce yazmıştım zaten şimdi aklıma geldi bu konu bende AMD version var NVIDIA ayarını yapacağım yani yapacağım ama sürekli MUX'u aktif mi etmek zorundayım sürekli?

@yunusemre.yl AMD işlemciler için bir rehber yaptınız mı hocam? Paylaştığınız videodaki AMD işlemciler için renkten memnun olan var mıdır? Her ne kadar HP Victus 16'ın panelinden memnun olsam da böyle optimizasyon ayarı varsa denemenin daha güzel olacağını düşünüyorum. AMD Radeon Software güncellendi yeni ayarlar eklendi. Dinamik kontrast ayarı ve birçok ayar geldi. HP Victus 16'ın ekranına uygun ve güncel herkes tarafından sevilecek ayar varsa paylaşılabilir. Sanırım AMD işlemciler için paylaştığınız video IdeaPad Gaming 3 bilgisayarın ekranı, o bilgisayarın ekranı daha kötü gibi yorumlar vardı, 25ms gecikmesi olup ghosting çok fazla olduğu söyleniyordu.

Paylaştığınız AMD işlemcilerin için videodaki ayarı yaptım ekran hafif pembemsi hal aldı gibi.
MUX'a geçip NVIDIA ayarlarını yaptım pembemsi bir hal yok. NVIDIA renk ayarı ile ekran daha canlı ve parlak oldu bir de mavi ton arttı sanki. Fakat attığınız AMD ayarı masaüstüne sağ tıklayınca açılan pencere pembemsi, Windows klasöre sekme üstü çerçevesi menüsü açık gri olması gerekirken pembemsi, Chrome girince sekme açık mavi renk yerine pembe gibi ve forumun karanlık teması güneşte yanmış t-short kırmızısı gibi hafif yanıltıcı renk olmuştu bu yüzden HP Victus 16'ın AMD işlemcilere göre güncel videosu olursa daha iyi olacaktır.

Evet bu hocamız haklı AMD paneline çok şey eklendi Intel kadar ayrıntılı olmasa da kontrast a dair birçok ayar eklendi evet.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı