Çözüldü Victus 16 açılmıyor ve caps lock ışığı yanıp sönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pigasor05

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
1
Yer
Esenyurt/İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Dizüstü: AMD Ryzen 7 7840HS-RTX4050-2x16 5600 MHz 32 GB RAM-SK Hynix 1 TB SSD 7/7 GB
Masaüstü: AMD Ryzen 3 3200G-Gigabyte A320M-S2H-GeIL 2x8 3200 MHz RAM-GeIL 256 GB SSD 550/490 MB
Arkadaşlar selamlar. Sorun başlıktaki gibi aslında. Eklere videoyu koyacağım. HP sitesinde ışığın kaç defa yanıp söndüğüne göre sorun teşhisi var fakat benimki 5 uzun 3 kısa yanıyor. Sorun ne olabilir? Bu sorunu yaşadığımda açma kapatma tuşuna basılı tutup bilgisayarı kapatıyorum. 3-4 defa daha deneyince bilgisayar açılıyor. Normal kullanımda hiçbir sıkıntısı yok. Ne yapmalıyım?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

BIOS'a ulaşılamıyor.

Bataryayı çıkarın, kasayı açın, BIOS pilini çıkarın, 15 saniye boyunca güç düğmesine bası, pili takın, bataryayı takın, güç kablosunu takın ve deneyin. Problem devam ediyorsa HP ile görüşmeniz gerekir.
Tamamdır hocam, deneyeceğim.

@Pigasor05 Merhaba, Hp Victus 16-S0047NT Ryzen 7-7840HS model notebook sahibiyim. 2023 Kasım ayında satın aldım sizinde karşılaştığınız problem ile bende aldığım günden beridir uğraşmaktayım. İki kere servise gönderdim, pil değişimi yaptılar sorun çözülmedi. İkinci sefer gönderdiğimde sorun yok deyip geri gönderdiler. Bugün cihazım ikinci sefer servisten geri geldi zar zor açtım ve yine Cmos reset 502 hatası ile karşılaştım. Sizin sorununuz devam ediyor mu?

@Pigasor05 Merhaba, Hp Victus 16-S0047NT Ryzen 7-7840HS model notebook sahibiyim. 2023 Kasım ayında satın aldım sizinde karşılaştığınız problem ile bende aldığım günden beridir uğraşmaktayım. İki kere servise gönderdim, pil değişimi yaptılar sorun çözülmedi. İkinci sefer gönderdiğimde sorun yok deyip geri gönderdiler. Bugün cihazım ikinci sefer servisten geri geldi zar zor açtım ve yine Cmos reset 502 hatası ile karşılaştım. Sizin sorununuz devam ediyor mu?
Servise yolladım ve anakart değişimi yapıldı. Yarın teslim alacağım. Sorunun çözüldüğünü belirttiler bana ama bilgim yok maalesef şu anlık. Yarın detaylıca yazarım.

Buna ek olarak sorunu geçici şekilde bataryanın bağlantısını anakart ile kopararak çözebilirsiniz. Ardından bataryayı bağlayıp (fiş takılı olmadan) tekrar açın. Yaklaşık bir dakika sonra mavi bir hata ekranı gelecektir BIOS'un sıfırlandığına dair. Okeyleyip geçin. Sistem açılacaktır.

Son düzenleme:
@Pigasor05 cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim cihazımın da büyük bir ihtimalle anakartı arızalı, Caps Lock tuşu üzerinde 5 uzun 4 kısa şeklinde hata uyarısı veriyor biraz araştırdım direk bios ve anakartı işaret ediyor. Bende Bugün üçüncü sefer servise geri göndereceğim cihazı umarım bu sefer sorunumu çözerler.

@Pigasor05 cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim cihazımın da büyük bir ihtimalle anakartı arızalı, Caps Lock tuşu üzerinde 5 uzun 4 kısa şeklinde hata uyarısı veriyor biraz araştırdım direk bios ve anakartı işaret ediyor. Bende Bugün üçüncü sefer servise geri göndereceğim cihazı umarım bu sefer sorunumu çözerler.
Servise gönderirken üzerine bir kağıtla not düşün hocam. Bu sorunu anakart değişimiyle çözen tanıdıklarım oldu vs. diyebilirsiniz. O zaman biraz daha yoğunlaşma ihtimalleri olabilir.

@Pigasor05 cevabınız için çok teşekkür ederim. Benim cihazımın da büyük bir ihtimalle anakartı arızalı, Caps Lock tuşu üzerinde 5 uzun 4 kısa şeklinde hata uyarısı veriyor biraz araştırdım direk BIOS ve anakartı işaret ediyor. Bende bugün üçüncü sefer servise geri göndereceğim cihazı umarım bu sefer sorunumu çözerler.

@Pigasor05 @AhmetY. aynı sorun bende de vardı ve benim laptop da HP Victus idi. BIOS'tan load setup default yaptıktan sonra sorun tamamen çözüldü bende. Siz de deneyin isterseniz. Belki sorun sizde de çözülür böylelikle.

@krosgame Cihazımı ilk aldığım tarihte problemi gördüğümde ilk yaptığım dediğiniz gibi Bios ayarlarını default ayarlara getirip sorunu çözmeye çalıştım. Ayrıca bios sürümlerini downgrade ve upgrade yaptım fakat çözüm olmadı. @Pigasor05 'un başına gelen durum gibi anakartın arızalı olduğunu düşünüyorum.

Laptop'u servisten aldım ve sorun çözülmüştü. Anakart değişimleri yapıldı.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı